Jylland vil score Michelin-stjerner med lokalt grønt

Friske gulerødder
Lokale råvarer og omgivelser skal sikre Michelin-stjerner til Jylland.

Fra jord til bord. Kommende jyske Michelin-restauranter kan tilbyde noget andet end storbyerne – de kan tilbyde råvarer i autentiske omgivelser. Sådan lyder det fra Colin Seymour, der er turistchef i Visit West Denmark.

På dagen, hvor Michelin-stjerner er blevet tildelt i hovedstaden, glæder han sig ved tanken om potentielt stjernedrys over Vestjylland. Han mener ikke, at Danmark kan få for mange stjerner:

– Vi kan tilføre noget, de københavnske restauranter ikke kan – vi kan tilbyde landskaberne og naturen, råvarerne opvokser og bliver opdrættet i. Man får faktisk naturoplevelserne med til bords, siger han.

Læs også: Michelin-stjerner skal brande provinsen

– Det samlede antal af stjerner vil kun højne profileringen for hele Skandinavien, mener turistchefen.

Det kan jo godt være god mad plus en særlig historie omkring det
Lars Enevold Pedersen, turistchef Visit Nordjylland

I dag blev det offentliggjort, at Skandinavien fra næste år får sin egen kulinariske Michelin-guide. Det betyder, at restauranter udenfor hovedstæderne kan optages i det fine selskab.

Mad med lokal historie

De fik stjerner

  • 2 stjerner:
  • Noma og Geranium
  • 1 stjerne:
  • Kadeau, Søllerød Kro
  • Era Ora, Formel B
  • Kokkeriet, Kiin Kiin
  • Reataurant AOC, Ralæ
  • Grønbech & Churchill
  • Den Røde Cottage
  • clou (ny), Marchal (ny)
  • Studio at the Standard (ny)

Fra Skagen er Ruths Hotel nævnt som Michelin-kandidat. Turistchef i Visit Nordjylland, Lars Enevold Pedersen, er glad for opmærksomheden, som de potentielle gourmet-stjerner kan give.

– Det vil sætte et større fokus på kvalitet, og det vil være med til, at restauranterne ligesom sætter sin linje eller opskrift, siger han.

Helt konkret mener han, at restauranterne skal invitere til mere end bare mad:

– Det kan være god mad plus en særlig historie omkring det, så man kan styrke kombinationen af relationen til det lokalsamfund, man er en del af – og så selvfølgelig de gode råvarer, siger Lars Enevold Pedersen.

Læs også: Derfor skal du proppe tang i din pizza

En historie, som lokalsamfundet ifølge kollegaen i Visit West Denmark Colin Seymour skal være en del af:

– En vigtig rolle i det her er også at få lokalbefolkningen til at tage ejerskab over deres egne produkter og råvarer, siger han.

Restauranterne i Vest- og Nordjylland har et år til at overbevise Michelin dommernes smagsløg. De kan således blive optaget i guiden 2015.