Netflix eksperimenterer: Styr selv seriens skæbne

I fremtiden kan du muligvis finde fanen “Interactive Tv-shows” på din Netflix
Foto: Flickr

Streamingtjenesten Netflix kunne i sidste uge bekræfte, at der arbejdes på at udvikle interaktive Tv-serier. Det skriver den engelske nyhedsplatform Digital Spy, som eksklusivt har fået bekræftelsen fra den populære film- og serieudbyder.

Interaktive Tv-serier betyder, at brugerne har mulighed for at præge udviklingen i historien. De kan med andre ord tage del i handlingsforløbet og derved stå til ansvar for seriens bitre ende eller lykkelige slutning. Skulle man give eksempler med velkendte scener kunne det være, at seerne måtte vælge næste fatale dødsfald i Game of Thrones eller måske skæbnen for Ross og Rachels forhold. Selvom de færreste nok ville ændre på sidstnævnte og ikke lade Rachel ”get off the plane”.

De skæve universer passer bedst til det interaktive element
Journalist, vært og offentlig kendt serienørd Kasper Lundberg forudser, at eksemplet med Game of Thrones er mest realistisk i forhold til at gøre brug af det interaktive element.

– Fænomenet egner sig bedst til de ”skøre universer”, såsom fantasy og action, siger Kasper Lundberg.

Læs også: Netflix giver populær tv-kanal baghjul

Han begrunder det med, at måden at se denne type serie på bliver lidt som at spille et computerspil, der også arbejder inden for de mere urealistiske genrer.

– Med de forskellige valgmuligheder accepterer seeren, at det er en verden, der ikke findes, samtidig med, at det giver illusion om, at man er med inde i den. På mange måder ligesom et computerspil, forklarer Kasper Lundberg.

Netop derfor mener han, at det ikke egner sig lige så godt til fx komediegenren, da valgmulighederne som sagt bryder med den virkelighedsillusion, man ellers har oprettet i accepten af den forudbestemte handling.

Første interaktive serie bliver for børn
Netflix har ambitioner om at sende en interaktiv TV-serie i slutningen af indeværende år. Serien har fået navnet ”Choose Your Own Adventure” og er rettet mod børn. Alt afhængig af modtagelsen vil Netflix derefter gå videre med en serie til det voksne segment.

Seriemand fra Serieland er skeptisk
Dommen over de interaktive Tv-seriers fremtid er Kasper Lundberg ikke i tvivl om. Han spår ikke umiddelbart, at konceptet får den store succes.

– Det bliver for meget et mix mellem serie og computerspil. Og hvis jeg vil spille computerspil, så sætter jeg mig jo bare ved computeren, siger Kasper Lundberg.

Udover den for store lighed med computerspil mener han også, at den nye feature ikke vil tilføre serierne noget godt. Den vil udelukkende gøre publikum endnu mere opmærksom på, at det ”bare” er en serie og ikke virkelighed. Netflix har dog en sådan succes og overskud, at de på trods af de svære odds har råd til at satse.

– Det er helt sikkert brandingværdien, der gør det for Netflix. Allerede nu er deres navn spredt yderligere ud på baggrund af nyheden, siger Kasper Lundberg.

Læs også: Populær realityserie skaber interesse for dragshows i Danmark