Nu slipper politiet for »abe-arbejde«

Politiet slipper for 600.000 årlige opkald, omkring straffe- og børneattester.  Foto: morgueFile
Politiet slipper for 600.000 årlige opkald, omkring straffe- og børneattester.
Foto: morgueFile

Politiet kan nu bruge tid på andet end flere gange dagligt, at tage telefonen for at udstede straffeattester og nu også børneattester.

Børneattester kunne fra den 19. marts af hentes på Borger.dk på samme måde som straffeattesten, der kom på nettet i slutningen af 2013.

Det fortæller Rigspolitiets kommunikationsrådgiver, Carsten Andersen, der er glad for de nye tiltag.

-Det er smart. Det bliver jo også 20 gange nemmere for borgerene, siger han.

Overordnet set er det jo et spørgsmål om at spare. Altså spare på de fysiske ressourcer, de menneskelige ressourcer. Sådan så vi kan bruge politifolkene til det, de skal bruges til, siger han.
Jan Jarlbæk, tidligere efterforsker hos Politiets Rejsehold

FATABOKS

  • En børneattest er et dokument der beviser, at man ikke er tidligere straffet for seksuelle forhold til børn under 15 år.
  • Attesten bruges typisk i sammenhæng med jobansøgninger til jobs, der involverer børn.

– Det er jo fjollet, at der sidder en eller anden veluddannet politimand og udsteder en straffeattest. Altså, det kunne jo nærmest gøres af en dresseret abe, siger Jan Jarlbæk, der er  tidligere efterforsker i Politiets Rejsehold.

På tide med andre arbejdsopgaver

Jan Jarlbæk mener, at det er på tide, at politiet bruger deres ansatte bedre.

– Overordnet set er det jo et spørgsmål om at spare. Altså spare på de fysiske ressourcer, de menneskelige ressourcer. Sådan så vi kan bruge politifolkene til det, de skal bruges til, siger han.

Se også: Digital straffeattest gør det sværere at få job

Det vil fritage politiet for en masse telefonarbejde, da der årligt bliver bestilt omkring 300.000 børneattester og ligeså mange straffeattester.

Det er fjollet, at der sidder en politimand i en fotovogn, og kører den fra A til B og tænder og slukker for kameraet. Det er jo også fjollet. Hvorfor udliciterer man ikke det?
Jan Jarlbæk, tidligere efterforsker hos Politiets Rejsehold

Mere udvikling  

Jan Jarlbæk har endnu flere idéer til, hvordan politiet fremadrettet kan lade teknologien tage over.

– Iøvrigt synes jeg også, at det er fjollet, at der sidder en politimand i en fotovogn, og kører den fra A til B og tænder og slukker for kameraet. Det er jo også fjollet. Hvorfor udliciterer man ikke det?

Se også: Provinspoliti: Det er lettere at bekæmpe hash i København

Politiet arbejder på at digitalisere samtlige arbejdsgange inden 2015, som en del af digitaliseringsstrategien i det offentlige.

Blandt andet arbejder politiet på en cykelregister-app, så alle borgerne kan tjekke, om en cykel er meldt stjålet, før de køber den.

Derudover er de hos Nordjyllands Politi ved at teste den første udgave af en politi-app.