Ny sportsbar til voksne er børnefrugtstænger i forklædning

Frugtstænger er ikke længere kun en børnesnack  Foto: Mai Christensen
Frugtstænger er ikke længere kun en børnesnack.
Foto: Mai Christensen

Den farverigt indpakkede frugtstang med det smilende ansigt på toppen fra Castus har længe været fast inventar i madpakker hos børn i skolealderen. Men nu er det ikke bare børnene, der skal spise den frugtige snack. Castus har i samarbejde med Team Danmark lavet en frugtstang til voksne under navnet ”Sport Real Energy – frugtbar”.

– Vi mente, at det kunne være rart at få nogle frugtstænger, der var mere i voksenhøjde. Både designmæssigt og smagsmæssigt. Vi anbefalede i forvejen børnefrugtstængerne til vores atleter. Det er primært på smag og form, vi har haft input, fortæller Majke Jørgensen, der er sportsdiætist ved Team Danmark.

Til Hr. og Fru Danmark og alle motionister vil det stadig være noget, der tilfører endnu mere sukker til kosten, og det er der ikke nogen fordel i.
Morten Elsøe, ernæringsekspert og cand. scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi.

Læs også: Københavnere dropper at ryste røven

Samme vare, ny indpakning
Sammenligner man de to typer frugtstænger, er ligheden slående. Hovedingredienser, størrelse og kalorieindhold er det samme. Men på ”Sport Real Energy – frugtbar” er den velkendte dansende frugtstang fjernet til fordel for skikkelser af idrætsudøvere.

Majke Jørgensen forklarer, at børnefrugtstængerne i forvejen var fornuftige. Team Danmark har derfor budt ind med nye smagsvarianter, men ikke ønsket at ændre på størrelsen.

– For at de også kan bruges i den almindelige befolkning, har vi valgt at sige, at vi holder dem i denne størrelse. Og så kan man spise to, hvis man har behov for det, fortæller hun.

Læs også: Mænd vil også sidde i lotusstilling

“For de fleste motionister er der ikke nogen fordel”

Morten Elsøe, der er ernæringsekspert og cand. scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi, mener, at frugtbarerne blot er endnu et led i rækken af sunde snacks på markedet.

– Til Hr. og Fru Danmark og alle motionister vil det stadig være noget, der tilfører endnu mere sukker til kosten, og det er der ikke nogen fordel i, fortæller han.

Morten Elsøe understreger dog, at det kan være gavnligt at få nogle hurtige kulhydrater, hvis man dyrker meget hård sport. Men er man ganske almindelig dansker, skal man holde igen med de hurtige snackløsninger, forklarer Morten Elsøe.

– Mange har en idé om, at de skal spise mange måltider og snacke for at holde gang i forbrændingen. Det er en myte. Langt de fleste vil have det fint med at komme tættere på at mærke deres sult mellem måltiderne, men til gengæld spise sig mætte til måltiderne, fortæller han.

Læs også: Fitness i medgang og modgang