Pas på falske soldater på nettet

På på, når du chatter på nettet

Flere danske kvinder er blevet narret af personer på nettet, der har udgivet sig for at være soldater. Kvinderne blev bedt om at overføre penge til ”soldaterne”, men så snart pengene var overført, hørte de aldrig fra de falske soldater igen. Det skriver politiet på politi.dk.

Rigspolitiets kommunikationsrådgiver, Carsten Andersen, fortæller, hvordan de falske soldater opererer:

-De her personer kontakter kvinder på nettet og spiller på deres følelser. De lover dem sikkert noget og får lokket kvinderne til at overføre store beløb til dem.

Vær på vagt

Politiet fandt ud af problemets omfang, da flere og flere kvinder kontaktede dem.

-Der er tale om mange kvinder og mange penge. De henvendte sig til os, fordi de følte sig snydt- og det var de også blevet fortæller Carsten Andersen.

Carsten Andersen vil ikke kommentere på, hvor mange kvinder og hvilke beløb det drejer sig om, men opfordrer alle til at være på vagt overfor lignende henvendelser.

-Nu kan det være, at bagmændene snart ændrer lidt på taktikken, men brug fornuften og vær forbeholden overfor personer, der tager kontakt. Lad være med at svare dem, især hvis det involverer penge.

Læs også: Falske SKAT-mails: Hvis du hopper i fælden

Snydemails er set før

Det er desværre ikke unormalt med snydemails. Der har længe været en type mails i omløb, som man kalder Nigeriamails, skriver computerhjemmesiden comon.dk. Mailene går på samme måde ud på at snyde mennesker til at investere penge i noget, der viser sig at være fup, og bliver ofte sendt fra Afrika eller Asien. En person udgiver sig for at være en militærmand, bankmand eller andet med autoritet, som forsøger at overbevise sine ofre om, at det er hele investeringen værd. Denne type mails bør på samme måde slet ikke besvares, men i stedet ryge direkte i papirkurven, skriver comon.dk