TV: Fredsring bringer danskere sammen på tværs religioner

Af Emilie Røndbjerg Damsgaard og Christina Thomsen

De omliggende gader til den jødiske synagoge på Krystalgade, danner lørdag 14. marts rammerne for en fredsring. Fredsringen bliver skabt af over 1000 mennesker, der hånd i hånd udgør en ring rundt om synagogen. De mange mennesker er samlet i fredsringen, da de kæmper for sameksistens på tværs af religion, etnicitet og kultur i Danmark.

Læs også: Fredsring om synagoge i Krystalgade endelig en realitet

Initiativtageren til fredsringen Nidal El-Jabri forklarer, at fredsringen blandt andet skal sende et klart signal til omverdenen om, at hadefulde handlinger, der bliver udøvet på baggrund af religiøse overbevisninger, ikke er acceptable.

– Vi vil ikke tolerere jødehad. Vi vil ikke tolerere had mod nogen religiøse grupper, siger Nidal El-Jabri.

Nej til had og frygt

Kontorchef for Det Jødiske Samfund Alan Melchior håber på, at fredsringen både kan bidrage positivt til den offentlige debat og til det danske samfund. Især påpeger han, at ringen kan sætte fokus på, at vi i Danmark hverken skal hade eller frygte hinanden. Dette budskab står også printet på de badges, som Det Jødiske Samfund uddeler til deltagerne i fredsringen.

– Vi kan kun håbe på, at fredsringen kan lede til noget positivt, og det er dét, som der står på vores badges: Nej til had og frygt. Der kunne faktisk ligeså godt have stået ”ja til sameksistens”. Det er den vej, som vi skal gå i Danmark.

Fredsringen bliver dannet én måned efter terrorangrebet i Danmark, der fandt sted lørdag 14. februar 2015, hvor den jødiske vagt Dan Uzan blev dræbt foran synagogen i Krystalgade.