TV: Rollespil er også for piger

Af Marie Juul Jørgensen og Sofie Olivia Mørch

Midt i skoven inviteres børn ind til en forunderlig verden. Skoven ændrer sig til den mystiske og eventyrlige Tusmørkeskov, hvor et hav af roller møder hinanden i fantastiske eventyr.

Man skulle måske tro, at slåskampene var forbeholdt drengene, men sådan forholder det sig bestemt ikke længere. Der er særligt to faktorer, som kan være med til at sikre en større tilstedeværelse af piger i skoven.

Læs også: Spejderlivet hitter hos danske børn

– Det handler om, hvad det er for en setting, hvad det er for en fortælling, vi laver – og så handler det om, hvordan piger føler sig repræsenteret i den setting. Så vi kan ændre på de to ting, så får man masser af piger med, siger rollespilsekspert Valdemar Kølle.

Succes i Rude Skov

I Rude Skov er man godt på vej. De har siden opstarten af juniorspillet i 2004 oplevet større interesse fra piger, der med glæde deltager i spillet.

– Siden jeg er begyndt at være arrangør herude i skoven, er der et stigende antal af piger, siger Anders Rindom Nielsen, der er medarrangør på Rollespilsfabrikkens juniorrollespil.

Læs også: København og Fredensborg skal skabe sundhed i naturen for alle

Ifølge ham er alle roller til salg. Det er helt op til børnene selv, hvilken rolle de vil spille.

– De kan spille lige præcis, hvad de vil – om de vil være en kriger eller en prinsesse, heks eller skurk eller en helt, så kan de være præcis, hvad de vil, siger Anders Rindom Nielsen.

Frit valg på alle hylder

På en lørdag i skoven, var der langt mellem prinsesserne. Til gengæld var der flere hekse og elver til stede i skovens bryn – og de var alle meget tilfredse med rollerne.

– Nu skal jeg være elvenes alliance, hvor man spiller elver – ellers har jeg være sorte loche, hvor man er de onde, siger Liva Prim.

Piger har fået lettere ved at identificere sig med de forskellige roller i spillet. Valdemar Kølle mener det skyldes en stigning i repræsentation af piger i film og superhelte bøger.

– Pigerne kunne måske ikke se sig selv som prinsessen, der skulle reddes – det er ikke super interessant. Men hvis de kan være hende den farlige kriger, så kan det være noget, som får pigerne med, siger Valdemar Kølle.