TV: Vikingerne lever i Lejre

Af Ida Routhe og Louise Maria Skotte Møller

I fortidscentret Sagnlandet Lejre kan store som små prøve kræfter med at snitte våben, bage fladbrød og kæmpe som en ægte viking.

Peter Roland Christensen er historisk formidler og til tider fuldtidsviking i Sagnlandet. Her lærer han fra sig af sin vikingekundskab og kampteknik. Hans datter Mathilde Roland Stegeager er med, og hun er efterhånden blevet så god en viking, at hun kan slå sin far i en sværdduel med ægte våben.

I videoen følger vi blandt andet Peter Roland Christensen og hans datters duel samt den kloge kone Ane Jepsen, som heler krigeres sår med forbindinger og løgsuppe.

One Response to "TV: Vikingerne lever i Lejre"

 1. Peter Roland Christensen   22. oktober 2014 at 15:07

  Hej Ida og Louise,

  her er en lille hilsen fra vikingerne i Sagnlandet. Vi siger tak for det fine indslag. Jeg synes selv, at jeg er sluppet meget godt fra det interview og det må jo være jeres fortjeneste.

  Jeg tænker i øvrigt, at et er værd at rose Jer begge for Jeres omstillingsevne. Som jeg forstod det, var det et lidt andet manuskript og en anden tematisering, som udgjorde afsættet for jeres besøg i Sagnlandet. Så det er faktisk ret godt klaret, at I i processen fik justeret tematisering og manuskript i forhold til de rammer, der altså forelå på selve dagen. I fik det til at hænge fint sammen.

  Samtidig er det også en god læreproces – virkeligheden har det med at være en anden end den, vi forventer eller antager på forhånd – og det agerede I meget fint i. I tilpassede Jer den virkelighed der forelå og prøvede ikke at få virkeligheden til at passe ind i jeres optik og forforståelser – det gør indslaget mere oprigtigt og mindre opstillet/påtaget.

  Og det er da en erfaring, som det er værd at tage med sig videre…

  de venligste hilsner

  Roland/Rollo