Tyvene vader lige ind på Roskilde Universitet

Sammen med fire andre studerende fik Katja Gasiorowski stjålet sin computer i løbet af det kvarter, hendes hold havde forladt undervisningslokalet. Foto: Oliver Nyberg
Sammen med fire andre studerende fik Katja Gasiorowski stjålet sin computer i løbet af det kvarter, hendes hold havde forladt undervisningslokalet.
Foto: Oliver Nyberg

Kort før frokosttid mandag d. 9. marts skulle et undervisningshold på Roskilde Universitet lave to øvelser med workshops. Deres underviser, studielektor Sine Carlsen, havde derfor sendt de unge ud på græsset, og holdet forlod i omkring et kvarter et undervisningslokale fyldt med studiecomputere.

Om tyveriet:

  • Tyveriet skete mandag d. 9 marts kort før middag på Roskilde Universitet
  • Fem computere og én iPhone blev stjålet
  • Politiet fulgte kortvarigt et GPS-spor til Frederiksberg
  • Der er ikke yderligere spor i sagen

Kilder: Midt- og Vestsjællands politi og Katja Gasiorowski

Da de vendte tilbage kunne en af de studerende ikke finde sin taske. Det var studerende Katja Gasiorowskis veninde. De ledte sammen efter tasken, og en af drengene besluttede sig for at hjælpe.

-Så opdager han, at hans taske også er væk. Da jeg skal spise frokost, løfter jeg også min egen taske og lægger mærke til, at den også er blevet lettere, siger Katja Gasiorowski.

Vi som undervisere føler os afmægtige.

Sine Carlsen, studielektor på Roskilde Universitet

GPS-spor førte til Frederiksberg

Foruden de to tasker, forsvandt Katja Gasiorowskis MacBook sammen med fire andre computere og én iPhone. Det skete alt sammen i løbet af et kvarter, hvor de studerende befandt sig omkring ti meter væk fra undervisningslokalet.

Læs også: Facebook-hjemmeside vil bekæmpe cykeltyveri i København

-Det er ærgerligt, men man bliver nødt til at tage sin taske med overalt. Jeg er forundret og skuffet, for man bliver utryg, fortæller Katja Gasiorowski.

Den stjålne iPhone gav kortvarigt politiet et GPS-spor, oplyser kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi Carsten Andersen.

-Men sporet ender blindt inde på Frederiksberg, og der når vi ikke at få fat i vedkommende, inden telefonen er slukket, fortæller Carsten Andersen.

Efterlyser tiltag fra ledelsen

Studielektor Sine Carlsen er lige så skuffet som sine studerende og kalder tyveriet ‘et overgreb’. Hun efterlyser initiativer fra skolens ledelse, der kan styrke sikkerheden for de ansatte og studerende på RUC.

Læs også: Her er biltyvens snedige tricks

Hun foreslår for eksempel, at universitetet får flere vagter, eller at universitetet øger kontrollen med, hvem der kan bevæge sig rundt på campus.

– Vi som undervisere føler os afmægtige, så det kunne være fint, hvis folk med forstand på det kunne sætte sig ned og finde ud af, hvordan tyverierne kunne undgås, siger Sine Carlsen og uddyber, at det er skolens ledelse, der bør tage et initiativ.

NetAvisen har i tre dage forgæves forsøgt at få en kommentar fra Roskilde Universitets rektor, Hanne Leth Andersen.