Vil du undgå prop? Svensker-brag skaber pres på trafikken

Landskampen mellem Danmark og Sverige skaber trafikalt pres. 45.000 tilskuere forventes i Parken. Foto: Helena Grupp Madsen
Landskampen mellem Danmark og Sverige skaber trafikalt pres. 45.000 tilskuere forventes i Parken. Foto: Helena Grupp Madsen

Når det danske og svenske fodboldlandshold i aften spiller den altafgørende playoffkamp til EM, forventes et hav af mennesker på det danske nationalstadion, Parken, der ligger på Østerbro i København.

Det skaber pres på trafikken i området, og både DSB og Movia er opmærksomme på de mange fodboldglade mennesker.

– Linje 14 Ryparken-Ny Ellebjerg Station vil blive omlagt, da Øster Allé (vejen foran Parken, red.) er utilgængelig. Linje 14 kører i stedet i begge retninger ad Østerbrogade-Jagtvej-Vibenhus Runddel. Det betyder, at busserne ikke kører til stoppestederne Brumleby og Parken. Ruteomlægningen gælder fra kl. 17.00 til 23.30. Derudover skal man forvente forsinkelser i området omkring Parken og byen generelt, da der kommer rigtigt mange mennesker, oplyser Movia.

Vi indsætter ikke flere S-toge, men flere vogne, så der er plads til flere mennesker i togene.
Karin Ryø Borberg, DSB Kommunikation.

Læs også: DBU kæmper for at holde på elitekvinder

Hos DSB er man klar til de mange mennesker, men man skal ikke forvente flere afgange.

– Vi indsætter ikke flere S-toge, men flere vogne, så der er plads til flere mennesker i togene, siger Karin Ryø Borberg fra DSB Kommunikation.

De forlængede S-toge vil særligt være en fordel på Østerbro Station, hvor der som regel er mange mennesker med toget i forbindelse med arrangementer i Parken.

Her kan du se den omlagte rute for linje 14. Artiklen fortsætter efter det interaktive element.

Fodboldfans tager konsekvensen

Som følge af det trafikale pres vælger mange danske fodboldfans at tage sagerne i egne hænder og cykle. En af dem er Julie Laj Jensen, der er 23 år og bor på Vesterbro. Hun skal se kampen med sin kæreste og hans bror.

– Hvis vejret er til det, har vi planer om at cykle, da det er hurtigst, og fordi man ikke behøver følge en tidsplan. Men hvis det står ned i stænger, så tager vi S-toget til Østerport og går det sidste stykke, siger hun.

Læs også: Ekspert: Lille risiko for albansk-serbiske sammenstød i Danmark

Beslutningen er dog ikke nem, da der er fordele og ulemper ved begge former for transport.

– Det er meget hyggeligt at følges med alle de andre fodboldfans til stadion. Det er dog ikke særlig sjovt, når turen går hjemad, når alle skal med toget på samme tid. Så står man på perronen og savner sin cykel, siger Julie Laj Jensen.

Kampen er udsolgt, og vi forventer i hvert fald 45.000 mennesker. Men det er heldigvis ikke første gang, at en landskamp er udsolgt, så vi har en fast opsætning, som vi kører efter.
Jakob Høyer, kommunikationschef hos DBU

Et fyldt Parken

Kampen anses som meget vigtig, og Dansk Boldspil Union (DBU) forventer derfor rigtigt mange mennesker.

– Kampen er udsolgt, og vi forventer i hvert fald 45.000 mennesker. Men det er heldigvis ikke første gang, at en landskamp er udsolgt, så vi har en fast opsætning, som vi kører efter, siger Jakob Høyer, kommunikationschef hos DBU.

Landskampen skal afgøre, hvorvidt Danmark eller Sverige skal med til EM i Frankrig i 2016. Kampen spilles 20.45 i Parken og er en returkamp. Første kamp blev spillet i Stockholm lørdag d. 14. november. Kampen endte 2-1 til Sverige.

Københavns Politi oplyser, at politiet ikke har nogen planer om at være ekstra til stede ved Parken pga. trafikken, da den som regel kører af sig selv.