Dansk kok tilbyder et stykke af New York og Italien i Rødovre

Rasmus Lund Jonasson brugte en stor del af sin fritid i New York på at stå på skateboard. Her står han med et af sine gamle boards, som er hængt op i Restauranten. En vigtig del for ham da Espehus Kro også skal give et indtryk af ham som person.

Hvor skal man tage hen, hvis man ønsker en bid af af New York, Italien og Danmark et og samme sted? Svaret ligger i Espelunden i Rødovre. Her har borgerne siden den 1. september haft fornøjelsen af at kunne besøge et splinternyt køkken, der bedst kan beskrives som et moderne verdenskøkken, efter den nye forpagter, 33-årige Rasmus Lund Jonasson, åbnede Rødovres nye restaurant, Espehus Kro.

Ejeren selv slår fast, at man skal tage hele vejen til udkanten af Rødovre, fremfor det centrale København, for at spise, fordi hans år i Italien og New York har gjort, at han kan tilbyde gæsterne en overraskende menu.

Hvem er Rasmus Lund Jonassons CV:

  • Er 33 år gammel.
  • Opvokset i Albertslund.
  • Blev færdiguddannet kok i 2013.
  • Er tidligere Køkkenchef på restaurant Kjøbenhavn.
  • Har arbejdet i 2 år for Claus Meyer i New York som Executive Chef.
  • Arbejdede 1 år som Kreativ Direktør hos slagterforretningen, Ends Meat, I New York, hvor han lærte at anvende hele dyr, eksempelvis ved at lave dem til pølser – eller sæbe.
  • Har brugt 3 år i Italien som køkkenchef blandt andet hos fiskerestauranten, La Dispensa, San Felice del Benaco.
  • Har drevet Rødovres nye restaurant, Espenhus Kro, siden 1. september 2021

 

– Det er ikke de samme råvarer, som vi ser over det hele, det er ikke de samme retter. De er genkendelige med et lille tvist. Lige nu har vi en dessert med melon, fløde, rosmarin og en yoghurt bergamotte sorbet, som er min version af, hvordan italienerne ville have lavet rød grød med fløde, forklarer han.

Og ser man på menukortet, får man også en klar fornemmelse af, at der er rykket en international kok ind i Espelunden. Her lyder der blandt andet på, bryst af gråand med bagt græskar, glaserede kastanjer & grillet mandarin-sauce, eller tagliatelle vendt i madagascarpeber med kalve bottarga og merian.

Læs også: TV: Restaurant redder årets julefrokost med nye tiltag

Hylder det gamle

Fra Rødovre Kommunes side har der været flere kriterier som vægtede højt, da man skulle finde den rette iværksætter. Blandt andet skulle den uformelle stemning bevares, samtidig med at der stadigvæk var fokus på maden. I et skriftligt svar til NetAvisen, forklarer kommunen nærmere om valget af den nye forpagter af Espehuset.

– Fordi vi ud fra en samlet vurdering mener, han bedst vil kunne leve op til vores forventninger om, at der på adressen skal drives et godt spisested med forståelse for stedets historik og området, det ligger i, lyder det fra Nikolaj Weyser Mortensen, direktør for Ressource- og Serviceforvaltningen, i en mail.

Et kriterie som den nye ejer også selv har vægtet højt.

– Bygningen er jo en gammel blomsterskole, og derfor skal der også være grønt og rummeligt. Det er også derfor, at vores logo også er en blomst, da jeg gerne vil give respekt til dem, som har haft det før. Det er også en af grundene til, at jeg gerne vil lave is om sommeren, da det var det, der blev gjort i gamle dage af de tidligere ejere, forklarer han.

Læs også: Restaurantejer om genåbning: »Vi er i totalt kaos, men vi glæder os«

Vil gerne give tilbage til vestegnen

Rasmus Lund kunne også have valgt at fortsætte kokkekarrieren i for eksempel Paris eller Mexico, men valget faldt på vestegnen.

– Jeg savnede mine venner og familie. Det havde også noget at gøre med, at jeg i virkeligheden elsker Albertslund og vestegnen og gerne ville give lidt tilbage. Jeg har brugt rigtig meget at min tid på at lave rigtig meget mad til rigtige rige mennesker til rigtige store ting. Og nu har jeg lært en masse ting og vil egentlig gerne give tilbage til dem, som har været med til at opfostre mig, forklarer han.

 

Sådan gjorde vi: Nyheden opstod efter at have læst en pressemeddelelse fra Rødovre Kommune, og at journalisten kunne se, at der ikke var blevet skrevet meget yderligere om restauranten.