»Jeg ville være pirat, og han ville spille dværg«

Piraterne på skibet "Den farvestrålende fjer" har næsten alle sammen en pistol i bæltet.
Piraterne på skibet “Den farvestrålende fjer” har næsten alle sammen en pistol i bæltet.
Foto: Privat.

Går du tur i de nordsjællandske skove, skal du ikke blive bange, hvis du møder en pirat. Det er sikkert en del af Kaptajn Gulfjer og Med-kaptajn Jannick Blåfjers besætning. De to gæve gutter har nemlig samlet en gruppe af rollespillere, som føler sig bedst tilpas med en fjer i hatten – som pirat.

– Jeg ville være pirat, og han ville spille dværg. Men dværgene, han skulle spille med, mødte aldrig op, så vi lavede en pirat-nødløsning. Og vi har aldrig nogensinde haft det så sjovt i vores liv, som vi havde dengang, fortæller Kaptajn Gulfjer med et bredt smil på læben.

Læs også: »Jeg er en lille prins, som skal redde prinsesse Zelda«

Sammen med en masse inspiration fra den populære Disney-film ”Pirates of the Carribean” blev denne dag startskuddet for de to kaptajner, og ideen om skibet ”Den farvestrålende fjer” blev søsat.

Jeg jonglerer med ildkugler. Min tvillingsøster og jeg var engang en del af et cirkus. Lige indtil piraterne brændte det ned, og kidnappede os.
Tvillingefjer, pirat.

Pirater og andet rollespil er ikke et lille fænomen. Landsforeningen Bifrost vurderer, at der er omkring 100.000 rollespillere i Danmark. Landsforeningen Bifrost blev stiftet i 2003 under navnet Landsforeningen for Levende Rollespil, men beskæftiger sig nu med flere forskellige interesser.

Piger kan også være pirater
Det kom dog alligevel som en overraskelse for kaptajnen, da der pludselig var flere piger, som henvendte sig til besætningen, som i øjeblikket tæller 32 pirater.

Der er cirka 7 piger i besætningen, og en af dem er Tvillingfjer, hvis tvillingsøster også spiller rollespil som pirat:

– Jeg jonglerer med ildkugler. Min tvillingsøster og jeg var engang en del af et cirkus. Lige indtil piraterne brændte det ned, og kidnappede os, fortæller hun mens hun svinger to sokker med hoppebolde i.

I live-rollespil kan man nemlig frit udtænke sin karakter, og personens baggrund som også får betydning for spillets gang.

– Jomfruelighed er en sygdom for pirater, og jeg kan først få min fjer, når jeg er blevet kureret, fortæller Skibsjomfruen, som blot har været medlem af besætningen i snart et år.

Kurs mod skoven
Når kaptajnerne og deres besætning sætter sejl, er kursen for det meste de nordsjællandske skove, hvor piraterne slås mod orkere og elvere.

– Vi kører stadig efter det her med at slå på orker med gummisværd ude i en skov. Men vi fægter som pirater, og spiller på vores piratkoncept med at stjæle og snyde og bedrage, fortæller Kaptajn Gulfjer.

Vi er blevet kreative. F.eks. har vi nu Strengfjer, som er musikant, Ulvehale, Tvillingefjer og Linsefjer som er fotograf. Vi har også de fjerløse: Nul-fjer og Ingen-fjer.
Kaptajn Gulfjer, Kaptajn på “Den Farvestrålende fjer”.

Der er dog grænser for, hvor meget pirateriet har indflydelse på spillet:

– Vi er stadig seriøse i vores spil, for hvis du vil snyde folk, så skal du virke overbevisende. Så nytter det ikke noget, at du render rundt med en flaske rom i støvlen og råber ”ARRGH”.

Kostumerne behøver ikke koste en hel kiste guld
For pigerne er det også spændende, at skulle finde på kostumer. Alle piraterne har hatte på dekoreret med fjer, pels, guld, ædelstene eller dødningehoveder, og pigerne bærer stramme korsetter og bløde hvide skjorter.

Det er vidt forskelligt, hvor mange penge man bruger på kostumerne, men Tvillingefjer og Skibsjomfruen anslår, at det er alt imellem 200 og 2500 kr.

Læs også: Web TV: Zombie-dræberen Saeko indtager Valby Kulturhus

– Vi syr for det meste selv også i læderet. Det er ikke så svært, ellers kan man altid komme og få hjælp, fortæller Førstestyrmand Sortfjer, som er iført et bredt lyst læderbælte rundt om livet.

Førstestyrmand Sortfjer har nærmest gjort sig ekspert i at sy i læder, og det er ham, de andre henvender sig til, når de skal have hjælp.

Alle er velkomne om bord
Kaptajn Gulfjer forklarer, at besætningen består af unge mellem 13 og 23 år, men at de ikke har nogen aldersgrænse endnu. I starten fik alle i besætningen navne efter en farve og en fjer, men med 32 medlemmer løber man hurtigt tør for farver.

– Vi er blevet kreative. F.eks. har vi nu Strengfjer, som er musikant, Ulvehale, Tvillingefjer og Linsefjer som er fotograf. Vi har også de fjerløse: Nul-fjer og Ingen-fjer, fortæller Kaptajn Gulfjer.

I virkeligheden er skibet ”Den farvestrålende fjer” en oppustelig lille gummibåd i alle regnbuens farver. Men kaptajnen vil ikke afvise, at et rigtig piratskib engang kunne blive en realitet:

– Altså det kunne være super fedt, men det er ikke et decideret mål vi arbejder hen imod, siger Kaptajn Gulfjer.

Hvis man har fået blod på tanden, så kan man finde ”Den farvestrålende fjer” og resten af mandskabet på Facebook her.