Nu er byggeriet i gang i spøgelsescenteret på Hillerød gågade

Gallerierne på gågaden i Hillerød, der har stået tomt siden 2016. Foto: Cecilie Lynghøj Storgaard

Når beboere i Hillerød skal ned til bymidten, kan de ikke undgå at se, hvad der ligner en forladt bygning. En bygning der har lidt under konkurser, underskud og flere ejerskifte, og som ingen ejendomsselskaber indtil videre, har haft succes med. I marts 2023 købte ejendomsselskabet Momentum+, ejet af blandt andre Michael Sheikh, Gallerierne med et håb om at bygge et succesfuldt center.

Ændringer af planer har været nødvendigt

Tilbage i juni meddelte Michael Sheikh til Frederiksborg Amts Avis, at man har valgt at skrotte den oprindelige plan om et center fyldt med blandt andet tøjbutikker og uddannelse. I stedet forvandles Gallerierne til et slags leisure-center, som Michael Sheikh oversætter til et ”fornøjelse og oplevelsescenter”.

– Vi har ikke tiltro til fysiske butikker, da netdelen fylder mere og mere. Vi skal endelig ikke gøre historien værre for Gallerierne, og vi tror, at hvis vi fortsat fokuserer på butikker, kan vi risikere at få et nyt spøgelsescenter, siger Michael Sheikh.

Vi ser en kæmpe vækst i cafeer og restauranter efter corona, og vi vil langt hellere have et center, der samler mennesker, fortæller han og nævner, at han stadig ikke vil gå i detaljer omkring hvilke restauranter, han har lukket en aftale med. Dog med tilføjelsen, at man snart melder udsolgt i lokalerne.

Ligeledes er direktør i det moderne iværksætterhus, C4 Videncenter i Hillerød, Erik Helmer Pedersen, enig i at et oplevelsescenter i højere grad vil styrke Hillerød.

– Hillerød har i forvejen et varieret udbud af detail, så det er vigtigt for os, at Gallerierne bliver et oplevelsescenter. Vi er mange, der gerne vil skabe en levende bymidte, og den diversitet, som et oplevelsescenter vil medføre, er særdeles værdifuld, tilføjer han.

Læs også:Butikker mærker store konsekvenser af gravearbejde i Hillerød bymidte

 

Galleriernes historie

  • 2006: Gallerierne åbnede, og blev købt af EI Invest Nordisk Retail (nu Foreningen European Retail). De næste 10 år efter åbningen, var Gallerierne præget af opsigelser af lejekontrakter og få besøgende.
  • 2016: Foreningen European Retail trådte i frivillig likvidation.
  • 2016: Ejendommen blev solgt til Frederiksborg Ejendomme ApS. En ændring i investorgruppen medførte at Tom Høeg, Casper Rømer Rasmussen og Simon Lodberg blev ejere.
  • 2021: Gallerierne skulle åbne, men det skete aldrig.
  • Januar 2023: Gallerierne Hillerød A/S gik i rekonstruktionsbehandling.
  • Marts 2023: Momentum+ købte Gallerierne.

 

Fejl i dokumentation forsinkede byggeproces

Da Momentum+ overtog byggepladsen tilbage i marts, var det ikke just uden fejl. Det har taget tid at få gang i byggeprocessen, men Michael Sheikh fortæller, at de er på rette vej.

– Vi er kommet i gang siden sidst. Der er dannet en klar sammenhæng nu, og vi er på rette vej.

Da vi overtog Gallerierne, var der meget, der var færdigt, men det var ikke dokumenteret korrekt. Der var fundet småfejl, der ikke var registreret og simpelthen dokumenteret ukorrekt. Det er så småt ved at være afsluttet, og nu er vi tilbage til der vi håbede at være, da vi overtog ejendommen, siger Michael Sheikh.

Selvom Gallerierne ikke har set synet af kunder siden 2016, mener Erik Helmer Pedersen, at ventetiden er det værd.

– Vi havde selvfølgelig gerne set, at byggeprocessen gik hurtigere, men det er vigtigt, at Momentum+ tager den tid, de har brug for, til at levere det bedste stykke arbejde. Hillerød skal være kvalitet hele vejen igennem. Det skal være grundigt og ordentligt, for vi skal have et center, der tiltrækker gæster, tilføjer han.

Lysere tider i vente

Imens Momentum+ er i fuld gang med at udvikle Gallerierne, håber man hos C4 på at slå dørene op for kunder i foråret 2024.

Vi håber hos C4, at Gallerierne står klar i påsken 2024, siger Erik Helmer Pedersen.

– Det bliver helt fantastisk for Hillerød at få et center, der trækker gæster til byen – også uden for almindelig åbningstid. Derfor håber vi på, at Gallerierne står klar, når vi igen har lysere og længere dage, tilføjer han.

På trods af at byggeriet nu er i fuld gang, vil Michael Sheikh fortsat ikke kommentere på, hvornår Gallerierne er klar til at byde kunder velkommen.

– Selvom vi har styr på projektmaterialet, kan en renovering jo trække ud. Det er en svær proces, og jeg vil ikke lade mig binde af en deadline. Men vi er godt i gang, siger han.

Borgere i Hillerød må derfor fortsat væbne sig med tålmodighed, hvad angår en åbningsdato.

Læs også: Frygten for butiksdød har endelig sluppet Glostrup Shoppingcenter

Sådan gjorde vi: Nyheden stammer fra en personlig interesse, der opstod, da journalisten gik ned ad gågaden i Hillerød. Dette medførte til en del research om bygningen og dens historie. Begge kilder er interviewet af journalisten over telefonen.