Ny folkepark i Taastrup skal skabe tryghed og gøre Blåkildekvarteret attraktivt

 

Det opridsede område viser, hvor den nye folkepark skal være i Taastrup. Områderne indeholder en del grønne arealer, som ikke er udnyttet til fuld potientiale. Foto: Høje Taastrup Kommune.

I en pressemeddelelse fra Høje Taastrup Kommune fra 16. februar 2024 inviterede Høje Taastrup Kommune til et borgermøde afholdt 25. februar, hvor borgere kunne komme med forslag og ideer til, hvad den nye folkepark kan indeholde. Nu skal idéerne samles i et katalog, som skal bruges til at udvælge indholdet af den nye folkepark ved kommunens næste budgetforhandlinger.

Samtidig har Blåkildecentret i Blåkildekvarteret i længere tid været grobund for uroligheder i området. Sammen med en renovation af Blåkildekvarterets lejeboliger og Blåkildecentret skal en ny folkepark nu være med til at skabe et grønt og trygt miljø for området.

Læs også: Forhandlinger skal afgøre fremtiden for Blåkildecentret

Fornyelse skal bringe tryghed

Langs Blåkildekvarteret ligger et grønt, ubrugt areal, som efter planen skal være et stykke af den nye folkepark. Dette stykke af parken vil blive etableret med fornyelsen af Blåkildekvarteret ifølge Toke Elling (K), formand for Fritids- og Kulturudvalget i Høje Taastrup Kommune:

– Visionen med parken er, at skabe et parkmiljø, som kan give mulighed for at gå fra den ene ende til den anden ende af byen. Parken skal bygges i små delstykker, hvor noget af parken vil blive etableret i forbindelse med områdefornyelsen af Blåkildekvarteret, siger han.

Parken passer godt ind i planerne med områdefornyelsen af Blåkilde. Formålet med fornyelsen er nemlig at gøre området mere attraktivt og trygt at bo i.

– Det er vores (kommunens red.) ansvar at skabe de fornødne rammer og den tryghed, der er nødvendig for, at området bliver attraktivt for nye tilflyttere, fortæller Turan Akbulut (K), formand for Plan- og Miljøudvalget i Høje Taastrup Kommune, som er med over projektet om fornyelsen af Blåkildekvarteret.

I Blåkildekvarteret ligger det tomme Blåkildecenter, som i sin butiksdød har tiltrukket en del urolighed fra unge mennesker, som har opholdt sig i centret, ifølge Turan Akbulut.

– Vi har et ønske om, at de uroligheder, vi har været vidne til i området ikke kommer til at eksistere. Vi vil også gerne gøre området mere attraktivt, siger formanden.

Lange udsigter til ny park

Projektet om den nye park er stadig i idefasen. Nu skal idéerne samles og laves til et katalog, som kommunen kan bruge i de næste budgetforhandlinger:

– Projektet er absolut i sin spæde start. Lige nu er planen, at vi ender med et katalog, vi kan tage frem, når vi laver budget, som også fortæller, hvad visionen er med parken, siger Toke Elling (K), formand for Fritids- og Kulturudvalget i Høje Taastrup Kommune.

Selvom kommunen er godt i gang med at finde forslag til indhold i den nye park, kan der stadig gå op til et årti, før Taastrup får glæde af en helt færdig folkepark.

– Kataloget regner vi med at have klar i juni 2024. Med det nye katalog, hvor vi kan tage forslag fra, vil der, om fem til ti år, stå en færdig park.

Sådan gjorde vi:

Journalisten fandt et referat fra 13. december 2023, som beskrev planen om områdefornyelsen af Blåkildekvarteret. Herefter fandt journalisten en pressemeddelelse, som beskrev projektet om den nye folkepark. Begge byrådsmedlemmer er kontaktet i telefonisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.