Kæmpe koncertsted åbner på Amager

Sådan ser den nye koncerthal på Kløvermarken ud. Foto: TAP1.
Sådan ser den nye koncerthal på Kløvermarken ud. Foto: TAP1.

Ejerne bag den lukkede TAP1-hal i Carlsberg Byen åbner en ny koncerthal med plads til ca. 5000 publikummer på Kløvermarken på Amager. De har fundet en gammel industrihal, der har samme størrelse som det gamle TAP1, fortæller TAP1’s stifter, Laust Christian Holm Poulsen, til NetAvisen. Han regner med, at det nye koncertsted vil være klar i slutningen af 2016 eller starten af 2017, og det indrettes således, at der også kan afholdes mindre koncerter.

Her kommer koncerthallen til at ligge. Artiklen fortsætter under kortet.

Den nye koncerthal kommer på et tiltrængt tidspunkt. Efter at KB Hallen brændte i 2011, og Falconer Salen lukkes fra den 1. januar 2017, da den skal renoveres, ville København komme til at mangle et mellemstort koncertsted. Dette sted skal kan rumme langt flere publikummer end Store Vega, der har plads til 1.500 mennesker, men færre end Forum, hvor der kan være 10.000 mennesker, eller den kommende Royal Arena i Ørestaden, hvor der vil kunne være op mod 15.000 koncertgæster.

Læs også: Borgmester vil stadig renovere Valby Hallen

– Der mangler et sted i København, hvor der kan være 2.000-5.000 mennesker. Derfor har vi i lang tid arbejdet på, at finde et nyt sted, hvor vi kunne føre TAP1 videre, og det kommer vi til på Kløvermarken, siger Laust Christian Holm Poulsen.

København har brug for en stor hal

Ifølge musikforsker Rasmus Rex Pedersen, der er ekstern lektor i performance-design på Roskilde Universitet, er det vigtigt, at København kan huse de artister, der ikke er absolutte superstjerner, men som også har vokset sig ud af vækstlaget.

De mellemstore bands, han taler om, er artister som Tenacious D, Tame Impala, Grimes og Dave Matthews Band, der alle har spillet i Falconer Salen eller TAP1 inden for det seneste år.

– Hvis der ikke er mellemstore koncertsteder, bliver de har artister enten hensat til små steder, hvor der bliver udsolgt meget hurtigt, eller store steder, hvor man giver folk en dårlig koncertoplevelse, fordi der er for få mennesker, siger Rasmus Rex Pedersen.

Læs også Fire år efter: Uvist hvornår sammenstyrtet Valby-hal står klar

Derfor foreslog Københavns kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), i sidste uge at renovere Valby Hallen, der ellers ikke været brugt til koncerter i mange år. Renovationen vil koste 12,5 millioner kroner, og denne skulle gøre noget ved den kommende koncertstedsmangel, skrev Politiken.

“Man kommer til at tjene færre penge”

Laust Christian Holm Poulsen fra TAP1 lægger ikke skjul på den økonomiske udfordring i at drive en koncerthal i København.

– Man skal være indstillet på, at man kommer til at tjene færre penge, end hvis man brugte kvadratmeterne til et andet formål. Derfor er det også afgørende, at man går på kompromis med indtjeningen for at skabe noget kulturelt, siger han.

Ligesom det gamle TAP1 skal den nye koncerthal også huse andre arrangementer end musik. Det skal drives i et tæt samarbejde med den private grundejer, Jan Elving fra Øens Murerfirma.

10 Responses to "Kæmpe koncertsted åbner på Amager"

 1. Mikkel   5. april 2016 at 15:32

  Skal den ligge midt på Kløvermarken? Det er ikke for at være flabet, men som lokal beboer er jeg interesseret i den eksakte beliggenhed.

 2. Perry MacLeod Jensen   5. april 2016 at 15:45

  Hej Mikkel,
  Kortet er opdateret nu. Selvfølgelig skal stedet ikke ligge midt på Kløvermarken.

 3. Johanne   5. april 2016 at 16:42

  Jeg forudser et helvede i forhold til offentlig transport til stedet. Der ligger Valbyhallen mere hensigtsmæssigt i nærheden af s-tog.

 4. michael   5. april 2016 at 21:31

  @mikkel , jeg synes godt nok det ligner bygningen på rafinaderivej 10 – altså de gamle IC companies hovedlager.. som vist nok tidligere har været noget spritfabrik. Denne ejendom er så vidt jeg ved solgt for ganske kort tid siden, og er vist igang med at blive ryddet for lejere..

 5. Anton   5. april 2016 at 21:49

  Det skal sgu nok blive fedt!!!😊😊😊

 6. Susanne Ulrik   6. april 2016 at 09:31

  Det må være på R98-grunden.
  Det bliver da et trafikalt helvede?

 7. Jacob Frank Hansen   6. april 2016 at 10:15

  Tag dog cyklen fucking tumper

 8. Anders Eigen   6. april 2016 at 13:15

  Elving er god

 9. Johanne   6. april 2016 at 13:38

  Ja, de folk, der ikke bor i København er da godt nok nogle tumper, hva Jacob Frank Hansen… :/

 10. lisbet palsdorf   7. april 2016 at 17:20

  Bare at DOT kører flere gange i timen før og efter, ellers dejligt med et nyt sted, vi kan jo ikke gå og vente på den nye hal på Vestamager,vi har manglet et sted siden 2011.