Connie er kritisk: »Jeg skal ikke have vaccinen. Det skal min mor og datter heller ikke«

En vaccine mod Covid-19 kan snart blive aktuel. Arkivfoto.

Størstedelen af Danmarks – og resten af verdens – befolkning går i disse tider og venter på en vaccination, der kan udrydde Covid-19, så vi kan komme tilbage til en hverdag, der ikke er præget af nedlukninger, restriktioner, mundbind og forsamlingsforbud.

Læs også: Professor om mulig vaccine: »For tidligt at fejre noget endnu«

Men i Aarhus sidder Connie Ringgaard, der er cand.mag. i medievidenskab og uddannet folkeskolelærer. Hun er ikke enig i, at en vaccine er vejen frem:

– Jeg skal ikke have den vaccine. Det kan jeg love dig for, jeg ikke skal, siger Connie Ringgaard.

Siden corona for alvor gjorde sit indtog i Danmark, har Connie Ringgaard været interesseret i at undersøge, om virussen virkelig er så farlig, som regeringen og sundhedsmyndigheder fortæller.

Hvad er en autoimmun sygdom?

  • Sygdommen opstår, når kroppen angriber sine egen celler.
  • Der findes flere forskellige autoimmune sygdomme. Heriblandt diabetes type 1 og leddegigt.
  • Autoimmune sygdomme kan være arvelige.

Kilde: stofskifteforeningen.dk

– Jeg har involveret mig, da jeg selv er i risikogruppen på grund af kronisk autoimmun sygdom, der giver mig nedsat lungekapacitet. Derfor var jeg naturligvis lidt skræmt i starten ved udsigten til en omgang corona, forklarer Connie Ringgaard.

Men Connie Ringgaard er ikke længere bange for Covid-19. Hun har brugt en masse tid på at undersøge sygdommen, statistikker, videnskabelige artikler og videoer fra udlandet. Og hendes relativt nyfundne viden deler hun glædeligt med andre.

Deler budskabet på Facebook

I løbet af de sidste par uger har Connie Ringgaard postet to videoer på Facebook med titlerne: ”Sandheden om vacciner del 1” og ”Sandheden om vacciner del 2”.

I videoerne fortæller hun om manglende information om ingredienser i diverse vacciner, og hun afspiller samtaler med Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen. Begge videoer er blevet set af mange mennesker, og de er blevet delt mere end henholdsvis 1.500 og 2.000 gange. Og hun har mere på vej.

– Jeg er i fuld gang med at lave en ny video, siger hun.

Læs også: Vaccineskeptikere om bandlysning på Facebook: »Fascistisk og totalitært«

Farlige ingredienser i kommende vaccine

Connie Ringgaard mener ikke, det er til at vide, hvad indholdet i den kommende vaccine mod Covid-19 er. Hun frygter, at den vil indeholde ingredienser, der kan gøre langt mere skade end gavn. På baggrund af hendes viden og undersøgelser, har hun allerede en idé om, hvad vaccinens indhold kan være.

– Det er en forhastet RNA-vaccine, der er genmodificeret og fyldt med toksiske ingredienser, vi som befolkning ikke engang kan få oplyst, mener hun.

En RNA-vaccine er en hurtigt fremstillet vaccineteknologi, der som udgangspunkt skulle være uden bivirkninger. Vaccineteknologien der stadig er i den eksperimentelle fase, skulle, i modsætning til andre vaccineteknologier, ikke kunne fremkalde den sygdom, der vaccineres imod, ifølge Videnskab.dk.

Coronavirus i Danmark

  • Antal smittede: 62136
  • Antal døde: 760
  • Antal indlagte: 259

Tal opdateret den 15. november 2020. Kilde: videnskab.dk

Både Lægemiddelstyrelsen og Statens Serum Institut er blevet gjort bekendt med Connie Ringgaards teorier. Lægemiddelstyrelsen er ikke vendt tilbage på henvendelsen, og Statens Serum Institut oplyser, at de ikke har nogle kommentarer til sagen, så længe vaccinen endnu ikke er klar.

Sådan gjorde vi:
Journalisten fandt kilden på Facebook. Interviewet er foregået over telefon. Herefter kontaktede journalisten Lægemiddelstyrelsen og Statens Serum Institut.