Kendt Tivolibutik lukker og slukker

Fotokomik
Det er dette koncept, som Fotokomik har ført i mange år. Foto: Fotokomik, Stephanie Larsen

De fleste kender proceduren fra billedet herover: Man vælger en figur, placerer hovedet på den og får taget et billede. Man ser billedet og latteren bryder ud. Konceptet hedder ‘Fotokomik’, men det er nu fortid i Tivoli i København.

Pressechef hos Tivoli Torben Plank fortæller, at Tivoli ikke vil føre konceptet videre, da de ser en faldende interesse blandt gæsterne hos Fotokomikken. Tivoli har derfor købt rettighederne til konceptet af ejeren, men lukker altså konceptet ned.

-De gæster, der skulle have taget de nostalgiske og sjove billede er der desværre ikke længere så mange af, da man i dag i langt højere grad tager selfies og køber billeder fra forlystelserne, siger Torben Plank.

Læs også: Over 400.000 uhyggede sig i Tivoli

Det har været komisk for danskerne at få taget det sjove billede i Tivoli, og for mange har det en nostalgisk værdi. Men søndagens afslutning på halloween-sæsonen i Tivoli blev også slutningen på Fotokomikken, da ejeren, Michael Nielsen, ikke har ressourcer til at køre butikken videre.

– Fotokomikken har været for nedadgående i omsætningen i en del år nu, og det har ikke været nok til at kunne løbe rundt mere. Hvis jeg skal leve af at være selvstændig, så kunne jeg ikke blive ved med at have den butik, siger Michael Nielsen.

Fakta om Fotokomikken

Fotokomikken så dagens lys i Tivoli i 1949. De nuværende figurer er lavet af kunstneren Allan Meinhardt og har været anvendt siden 1989.

Kilde: Michael Nielsen

Det er hårdt at tage afsked
Michael Nielsen overtog butikken i 2012 og har det skidt med, at det nu er slut med den. Både på det forretningsmæssige plan, da han synes, det er hårdt som selvstændig at skulle sige farvel til noget, man har drevet i en årrække. Men også på det personlige plan har det været svært.

– Jeg synes jo også, at den er en del af Tivoli, og det gør også ondt, fordi jeg er Tivoli-barn. Jeg har været herinde, siden jeg var 3 år, fortæller Michael Nielsen, og refererer til at både hans far og farfar var en del af Tivoli.

Læs også: TV: Tivoli åbner dørene for endnu en sæson

Tivoli har overtaget figurerne, men ifølge Torben Plank har de endnu ikke besluttet, hvad de skal bruges til fremover. Det kan dog godt tænkes, at de på et tidspunkt kan ses rundt omkring i haven.

Når Tivoli åbner op for sommersæsonen 2017, bliver det altså uden Fotokomikken.