“Kirsten Birgit”: Det er ikke for at provokere, men det er altid sjovt, at der er nogen, der bliver sure

“Man skal være gal for at lave god radio”, sagde Frederik Cilius (tv) aka karakteren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, da han holdt oplæg på RUC sammen med makkeren Rasmus Bruun i forbindelse med semesterstart. Foto: NetAvisen

“Er det dig, der har sendt en kop blod til mig?”

Salen griner over spørgsmålet til moderator og journaliststuderende Perry MacLeod Jensen, som netop har erklæret, at han er kæmpefan af “Den Korte Radioavis”.

Spørgsmålet kommer fra Frederik Cilius, der står bag kultkarakteren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm fra Radio24syvs program “Den Korte Radioavis”.

Og Perry MacLeod Jensen er helt sikkert ikke eneste fan i salen på IKH-instituttet på RUC fredag den 1. september til studiestartsarrangement.

Studerende og ansatte fylder auditoriets stole og ikke mindst trapper. De er klar med popcorn og øl for at høre de to ombejlede mediefolk, Frederik Cilius (måske bedre kendt som Kirsten BirgitSchiøtz Kretz Hørsholm) og hans makker Rasmus Bruun, der også er en tilbagevendende karakter i “Den Korte Radioavis”.

En død klovn og Jarl Cordua

Mange af programmets lyttere tror, der er en plan. For eksempel da en klovn pludselig blev slået ihjel i studiet.

– Så må vi så bruge tre måneder på det bagefter, fortæller Frederik Cilius og understreger: “Det er jo en gave, at vi har slået klovnen ihjel”.

Læs også: Komikeren Geo: Man må gerne lave sjov med kræft

De to mediefolk speedsnakker løs om emner som satire, dominerende mediechefer, radiovært Jarl Cordua, karakteropbygning, jødisk pr-arbejde, RUC-fordomme, kildekritik af Erik Clausen, Raket-Madsen, drømme om sex med Iben Maria Zeuthen og betting på terror. De har få grænser og mange meninger.

– Men vi laver ikke noget bare for at provokere. Vi synes bare ikke, der skal være nogen grænser. Vi tænker ikke så meget over det. Vi laver bare det, der er sjovt, men det er klart, at det gerne må rykke noget, siger Rasmus Bruun.

– Men det er altid sjovt, at der er nogen der bliver sure, supplerer Frederik Cilius.

Læs også: Ida Auken hængt ud efter satirehistorie

De understreger dog, at der jo er ting, de kun kan sige, fordi de laver satire. Hvis de for eksempel diskuterer terror og laver betting om terror.

– Hvis VI sagde det, ville der blive rama. Hvis Kirsten Birgit siger det, så er det okay. Hun er jo en fiktiv karakter, siger Frederik Cilius.

Der er ingen paryk eller dametøj i dag, men samtalen handler meget om den fiktive studievært med det enorme ego.

– Hun ved alt om alting. Hun ved for eksempel alt om undergrundsrap fra de sorte forstæder i ghettoerne i USA. Det ved jeg ingenting om, men så finder jeg ud af det, forklarer manden bag den kvindelige hovedkarakter.

Ondskabsfulde jokes

Kirsten Birgit kan altså tale om alt. Næsten. For der er ting, som holdet fortryder. Mest Frederik Cilius:

– Der er noget, der er unødvendigt at gøre grin med. Og noget er usmageligt, som vi helst ikke vil gøre. For eksempel lavede vi en joke med Anja Fonseca, der har haft bulimi. Vi synes et kort øjeblik, at det var sjovt, men der var ingen større mening, joken var kun ondskabsfuld. Det tjente ikke noget større formål, siger Frederik Cilius.

Det kendte makkerpar får dog stor ros for deres satire. I går vandt de prisen som årets komiker til Zulu Comedy Galla 2017.

Oplægget med de to mediemænd var en del af et større semesterstartsarrangement på IKH på Roskilde Universitet den 1. september.

One Response to "“Kirsten Birgit”: Det er ikke for at provokere, men det er altid sjovt, at der er nogen, der bliver sure"