Massetyveri af bildele omgivet af mystik

Tesla sidespejl
Teslaejere og Mercedes-Benzejere er blandt de bilejere som natten til mandag blev udsat for tyveri. Foto: Mette Rasmussen

Dagen begyndte ekstra surt for en række bilejere i Humlebæk mandag den 6. november.

Her fik hele syv biler nemlig stjålet enten sidespejle eller glas fra sidespejle. Det fremgår af Nordsjællands døgnrapport fra den 6-7. november.

Brancheeksperter undrer sig

Tyverierne er omgivet af megen mystik, og Nordsjællands Politi har stadig ingen forklaring på, hvorfor netop sidespejle skulle være i høj kurs.

– Lygter, ret og airbags har jeg hørt om. Jeg har aldrig hørt om specifikt sidespejle, siger forsikringsekspert i F&P, Anne Garde Slothuus

Heller ikke Teslaloot, der forhandler tilbehør til Tesla, kan se, hvilket incitament der skulle være i at stjæle sidespejle.

– Det er bare et stykke plastik med et spejl i, siger de

Mercedes-Benz CPH Hillerød siger, også det er meget underligt, og afviser det skulle være til videresalg, da sidespejlene ikke kan bruges til andre biler.

Det er dog ikke første gang, Mercedes-Benz CPH Hillerød hører om denne type tyverier, og siger de, oplever kunder ringer ind, og fortæller om stjålne sidespejle

–  Vi har haft fem inden for en uges tid, siger de

LÆS OGSÅ: Bilhærværk fortsætter på Vesterbro: 22-årig anholdt

Den danske branche organisation for forsikringsselskaber F&P synes dog, at sagerne lyder meget mærkelige. Forsikringsekspert i F&P, Anne Garde Slothuus, har aldrig hørt om tyveri af sidespejle eller glas fra sidespejle.

– Lygter, ret og airbags har jeg hørt om. Jeg har aldrig hørt om specifikt sidespejle, siger hun

 

Anmeldte forbrydelser: Tyveri fra bil, båd mv. i 3. kvartal fordelt på kommuner

  • Gentofte: 54
  • Lyngby-Taarbæk: 20
  • Fredensborg: 11
  • Helsingør: 30
  • Hørsholm: 5
  • Rudersdal: 19

En ny trend

Anne Garde Slothuus undrer sig også over, hvad der skulle ligge til grund for tyverierne, og udtrykker at hun ikke kan se, hvorfor netop sidespejle skulle være attraktive. Hun er dog ikke afvisende overfor, at der kan være en form for berigelse involveret.

– Tiderne skifter, og nogen ting bliver i perioder mere attraktive end andre, så det kan være muligt, at det er en nyt trend, siger hun

Anne Garde Slothuus kunne derfor også godt forestille sig, at tyverierne var et bestillingsarbejde, men bagmændene ville nok ikke tjene det store på tyvekosterne.

– De koster jo ikke alverden sådan nogle spejle. Heller ikke selvom der er nogle elektroder med noget varme i. Det lyder meget mærkeligt, siger hun

Også Østjyllands Politi har oplevet disse bølger af sidespejls-tyveri. I august blev 10 sidespejle stjålet i Hammel og Odder indenfor samme døgn. Ifølge Østjyllands Politi har de stadig ingen udvikling i disse sager.

 

Sådan gjorde vi: Efter at have set Nordsjællands Døgnrapport for 6-7. November studsede jeg over hvorfor der havde været tyveri af hele 7 sidespejle og glas fra sidespejle indenfor samme nat. Teslaloot, Mercedes-Benz CPH Hillerød, F&P, Nordsjællands politi samt Østjyllands Politi er alle interviewet telefonisk.