Hvidovre IF går efter at blive professionelle

Det var en stor senstation, da Hvidovre rykkede op til Superligaen inden denne sæson.
Foto: Hvidovre Avis – Karsten Garde Madsen

28. maj er en dato, som spillere, klubbens ansatte og Hvidovre-fans sent vil glemme. Den dag formåede Hvidovre nemlig at rykke op fra den næstbedste danske fodboldrække til Superligaen.

I spillertruppen er der dog kun 14 ud af 27 spillere, der er fuldtidsprofessionelle fodboldspillere. Det står i kontrast til de andre Superligaklubber, hvor alle spillere i førsteholdstruppen er professionelle.

”Det er på tegnebrættet”

Nu bliver det måske ændret.

Ifølge sportschef, Peter Lassen er det da også i støbeskeen, at klubben skal være fuldt ud professionelle.

– Vi har haft de første samtaler om, at vi skal være fuldtidsprofessionelle. Så det er noget, der er på tegnebrættet lige nu. Nu må vi se i fremtiden om der kan være mulighed for det, siger sportschefen.

Økonomi spiller en stor rolle i fodbold, og indtægterne i Superligaen er da også noget større end i landets næstbedste fodboldrække, NordicBet Ligaen.

Men det kommer ikke til at ændre på planerne om at være en professionel fodboldklub, selvom klubben lige nu ligger til nedrykning og dermed rykke ned i Nordicbet ligaen.

– Hvis vi ikke overlever, så er der også mulighed for, at vi kan være en professionel klub. Vi sidder og knokler med det lige nu. Det er hip som hap, om vi er i Superligaen eller i Nordic Bet ligaen. Det er hip som hap. Vi skal være en fuldtidsklub på et eller andet tidspunkt.

Fakta om Hvidovre IF

  • Hvidovre IF har vundet Superligaen tre gange og pokalmesterskabet en enkelt gang
  • Per Frandsen er træneren, der har ført Hvidovre IF op i Superligaen. Han er fortsat træner for klubben
  • Hvidovres stadion hedder Pro Ventilation Arena

De næste to kampe bliver afgørende

1. januar åbner transfervinduet, hvor klubber køber og sælger spillere i én måned. Og dén periode kan blive tæt på altafgørende for Hvidovres muligheder for at overleve i Superligaen.

Peter Lassen fortæller dog, at de næste to kampe kan få stor betydning for Hvidovres transferplaner til januar.

– Det kommer an på de sidste to kampe. Hvis vi vinder over Vejle og gør det godt mod Brøndby, kigger vi fremad. Taber vi mod Vejle og Brøndby, er vi så langt bagefter, at vi skal begynde at kigge på, hvordan vi skal sætte et hold sammen, der er klar til NordicBet Ligaen.

Indkøb eller ej, så vurderer Allan Olsen, ansvarshavende chefredaktør for Tipsbladet, Hvidovres chancer for at overleve som ganske små.

– De steg en smule efter deres flotte sejr mod OB, men stadigvæk vil jeg sige, at der er 99 procent chance for, at de rykker ned, sagde han.

Sportschefen i Hvidovre tror ikke, at klubben rykker ned, selv hvis holdet skulle tabe til Vejle og Brøndby i de næste to kampe, men han siger, at de ikke kommer til at hente spillere, hvis de taber netop de to kampe.

– Jeg tror ikke, at vi rykker ned. Jeg siger bare, at vi ikke forstærker os, hvis vi taber de to kampe, og at vi derfor forbereder et hold, der er klar til Nordicbet Ligaen, hvis det sker, siger Peter Lassen.

Hér skal Hvidovre forstærke sig, vurderer ekspert

Allan Olsen synes, at Hvidovre skal bevare den trup, som klubben har med det forbehold, at de skal slå til, hvis de kan finde en angriber.

– Jeg synes ikke, at Hvidovre skal satse stort for så alligevel at rykke ned. Klubben skal bygge videre på den sejr, som de fik mod OB (i sidste runde red.), og derpå fortsætte med det hold, som de har. Hvis de kan finde en målfarlig angriber, ville det dog være godt.

Hvidovre har kun scoret 8 mål i sæsonens hidtidige 13 kampe og har dermed scoret færrest mål af alle hold i ligaen. Hvidovre ligger på sidstepladsen i landets bedste fodboldrække og er hele syv point efter OB, som ligger over nedrykningsstregen.

Sådan gjorde vi: Journalisten fik en interesse for at skrive en nyhed om Hvidovre, hvor journalisten gerne ville høre ind til, hvad Hvidovres planer er i forhold til at blive professionelle. Derefter valgte journalisten at kontakte en ekspert, som kunne komme med sine holdninger i forhold til Hvidovres chancer for at undgå nedrykning.