25 sekunder.
Så lang tid har du til at nå over lyskrydset, som går fra Valby Station og hen over Carlsberg Broen. Og det er alt for kort tid.
Det mener mange borgere i Valby. Problemet berører blandt andet forældre, som skal have deres børn med over, samt ældre, der er dårligt gående.
En af de borgere, som er utilfreds med, at de kun har 25 sekunder til at nå over, er 92-årige Ruth Nørrekjær, som til dagligt bor i Valby.
– Det er simpelthen for alt for kort tid til, at sådan én som mig kan nå over, fortæller Ruth Nørrekjær, mens hun kommer gående forbi med sin rulletaske.
38-årige Liv Kalle, som er mor til to, oplever også, at 25 sekunder er alt for lidt.
– Det er for kort tid, og det gør, at man bliver stresset. Specielt hvis man ligesom mig skal have to små børn med over, forklarer Liv Kalle med et barn i hver hånd.
Jonas Timmermann, som tidligere har gået i skole i området og derfor har passeret fodgængerfeltet til dagligt, mener også, at det er et problem, at der er grønt lys i så kort tid.
– Jeg ser ofte folk, der kæmper for at nå hen over lyskrydset til tiden, fortæller 18-årige Jonas Timmermann.
Facebook-bruger: Mange går over for rødt
I en tråd på Facebook deler mange borgere samme holdning. De er stærkt utilfredse med, hvor lidt tid borgerne har til at nå over det stærkt trafikerede lyskryds, og de mener derfor, at det er tid til, at der bliver handlet på problemet.
En af de personer er Bente Nødvig, som mener, at Københavns Kommune skal være bedre til at administrere lyskrydset.
– Det er et meget trafikeret kryds, som må kunne reguleres bedre, da mange fodgængere i dag går over for rødt, skriver Bente Nødvig.
En anden person, Philip Vibsig, fortæller i tråden, at han har misset mange togafgange, fordi han ikke kan nå over på de 25 sekunder, som man har til at nå over lyskrydset på.
Forklaring godtages ikke af Valby-borgere
Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen er det faktisk ikke meningen, at man som fodgænger skal kunne nå hele vejen over lyskrydset, mens der er grønt lys.
– Signalerne er programmeret således, at der er indbygget sikkerhedstid. Så når man først er trådt ud i fodgængerfeltet, mens der er grønt, kan man i almindeligt tempo fortsætte over til fortov eller nærmeste helle, lyder forklaringen fra Teknik- og Miljøforvaltningen.
Men det svar stiller ikke borgerne tilfredse.
En af dem er Helle B Nielsen, som mener, at man som borger er i risiko for at blive kørt ned, når man står i midterhellen, fordi midterhellen gense enkelt ikke er stor nok.
– Det ville være fint nok, hvis pladsen var stor nok til alle af dem, som bliver fanget. Eller hvis pladsen blev lavet således, at man føler sig mindre udsat af, at blive ramt af bilerne, mener Helle B Nielsen.
Et generelt problem i København
Det tyder på, at fodgængerovergangen ved Valby station ikke er det eneste lyskryds, folk har problemer med. En række andre Facebook-brugere skriver i samme anledning, at lyskrydset ved Toftegårds Plads og fodgængerfeltet ved Zoologisk Have også er steder, hvor borgere har meget svært ved at nå over til tiden.