Slipset sidder ekstra stramt på CBS oven på fyringen af CBS’ rektor Johan Ross. Det er der rigtig god grund til, hvis man spørger de studerende.
De CBS studerendes organisation, CBS Students, er stærkt utilfredse med sagen om de 25 MBA studerende på CBS. »Det er en katastrofal sag,« siger Anders Kjemstrup og Sebastian Damm, som er formænd for CBS Students.
Efter fyringen af CBS’ rektor Johan Ross i weekenden, står cirka 20 MBA-studerende (Master of Business Administration) med et bevis, der på grund af Johans Ross ugyldige samarbejde med Scandinavian International Management Institute (SIMI), lige så godt kunne være taget af et krejlerfirma på nettet.
Rammer alle studerende
Sagen går dog ikke kun udover de 25 MBA studerende, der nu står med et ringe bevis. De studerende mener også, at sagen skader de studerende generelt på Copenhagen Business School.
»Den indirekte konsekvens af den her sag er, at det skader de studerende på CBS. Fordi der nu bliver rejst kritisk omtale af CBS, skal alle studerende nu svare for det brand, som CBS står for,« siger Anders Kjemstrup fra CBS-students.
Studenterforeningen finder det uforståeligt, at dette overhovedet kan lade sig gøre.
»Det er uforståeligt, at man ikke har tjekket op på samarbejdet i denne sag. Der er blevet gjort opmærksom på det fra universitet og bygningsstyrelsen om, at samarbejdet var ugyldigt, og så er man forsat alligevel. Loven skal jo overholdes, så det virker meget underligt,« påpeger Anders Kjemstrup.
De studerende, der mødes mandag eftermiddag, for at diskutere sagen, vil nu se på, hvordan de vil forholde sig til sagen. Som udgangspunkt mener de, at problemet ligger i ledelsen.
»Det er svært at forestille sig, at der ikke er andre, der har vidst det. Det må være et problem i ledelseskulturen, at man ikke stiller de her spørgsmål,« understreger Anders Kjemstrup.
”Danske universiteter er for topstyret”
At der er kvaler i ledelsen på universiteterne, bakkes op af Danske Studerendes Fællesråd (DSF). Hos DSF mener de, at ledelsesstrukturen på danske universiteter kan resultere i sådanne sager.
»En del af årsagerne til denne sag er, at man ikke har haft sin organisation med i beslutningerne. Rektor har enehændigt træffet sine beslutninger. Helt konkret er danske universiteter for topstyret, hvor ledelsen og rektor har for meget magt, og så ender man i sådanne sager,« mener Magnus Pedersen, der er for formand for DSF.
Sagen har fået opmærksomhed af Videnskabsminister Charlotte-Sahl Madsen (K), der nu er gået ind i for at hjælpe de MBA studerende, som har fået ørene i klemme.
Hændelsen er rigtig uheldig for danske universiteter, og hos DSF mener de, at man bør efterse universitetsloven.
»Det er rigtig fint at Charlotte-Sahl Madsen går ud og hjælper de studerende, men der er stadig et grundlæggende problem. Hun bør gå ud og sikre, at studerende og ansatte får mere indflydelse på universiteterne, så vi fremtidssikrer os imod sådanne sager,« påpeger Magnus Pedersen.
Læs også: