3F: Plejehjem udnytter polske arbejdere

Plejehjemmet Lions Park i Hillerød er ramt af en arbejdsblokade. 3F mener, at de underbetaler de polske arbejdere.

Plejehjemmet Lions Park i Hillerød er ramt af en arbejdsblokade. 3F mener, at de underbetaler de polske arbejdere. Medlem af den humanitære organisation Lions Club er formand for bestyrelsen på plejehjemmet.

 
3F blokerer for tømre- og snedkerarbejdet på byggepladsen ved plejehjemmet Lions Park i Hillerød. De mener, at firmaet underbetaler de polske ansatte.

”Vi kan se, at firmaet skylder i hvert fald 200.000 til vores kollegaer, men virksomheden vil ikke give os adgang til arbejdspladsen, så vi kan tale med de polske arbejdere. Vi tror, at det er fordi de, betaler dem endnu mindre, end hvad vi ved af,” siger formand for 3F’s byggerigruppe i Frederiksborg, Mogens Larsen.

Plejehjemmet, Lions Park, er styret af kommunen i samarbejde med Lions Club, som bl.a. har formandspladsen i bestyrelsen for Lions Park.

Løverne skubber ansvaret videre
Lions Club skriver på deres hjemmeside, at de er en humanitær organisation, som har til formål ”at opfordre personer til gennem deres medlemskab at (…) fremme en høj etisk standard i handel, industri, i faglig sammenhæng, samt i offentlig og privat virksomhed”.

Og i klubbens etiske retningslinjer står videre skrevet, at man som medlem ”ikke må købe fremgang på andres bekostning”.  

Det er dog nærmest umuligt at få Lions Club til at svare på, om deres medlemmer er forpligtigede til at overholde de etiske regler i forbindelse med byggeriet på plejehjemmet. 

Pressechef for Lions Danmark, Jens Chr. Johansen, siger dog, ”at det er hovedentreprenøren, som har ansvaret for, hvad der foregår på byggepladsen, og at det ikke er Lions Danmark, som er ansvarlige”.

På spørgsmålet om de enkelte medlemmer skal overholde Lions Parks etiske regler, henviser pressechefen til Hartvig Jørgensen, som er bestyrelsesmedlem for Lions Park og medlem af Lions Club i Hillerød.

På trods af fem telefonopkald fordelt over to dage har det ikke været muligt at komme i tale med  Hartvig Jørgensen.

Læs også:

Østeuropæere presser OK-model – igen

Ekspert: Ny lov kan virke mod løntrykkeri