Fransk passagerfly styrtet ned over alperne

Et Airbusfly med 144 passagerer er styrtet ned over Alperne i den sydlige del af Frankrig.  Foto: H. Michael Miley, Flickr
Et Airbusfly med 144 passagerer er styrtet ned over Alperne i den sydlige del af Frankrig.Foto: H. Michael Miley, Flickr 

Et Airbusfly med 144 passagerer, to piloter og fire besætningsmedlemmer er styrtet ned i den sydlige del af Frankrig. Ifølge den franske præsident Francois Hollande er der “formentlig ingen overlevende.”

Passagerflyet var på vej fra Barcelona til Düsseldorf, da det mistede signalet, skriver Flightradar24.  Flyet lettede kl. 09:00 i Barcelona og var planlagt til at lande i Düsseldorf klokken 10:55. Flyets signal forsvandt kl. 09:41, da passerflyet bevægede sig over de franske alper i cirka to kilometers højde.

Det nedstyrtede fly fløj for Lufthansas lavprisselskab Germanwings. Germanwings har dog endnu ikke bekræftet, at et af virksomhedens fly er styrtet ned.

Endnu et forfærdeligt flystyrt på kort tid
Den tragiske hændelse kommer efter en periode med flere grumme flystyrt. Den 7.marts sidste år forsvandt et Boeing 777-fly tilhørende Malaysia Airlines. Flyet formodes at være styrtet ned over det indiske ocean med 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer om bord.

Senere på året, den 17. juli, blev et passagerfly skudt ned over Ukraine. Flyet var et Malaysia Airlines hvor 298 passagerer mistede livet.

Luftfart er stadig den mest sikre transportform

Selvom der har været flere forfærdelige flystyrt indenfor det sidste år, så skal passagerne ikke umiddelbart bekymre sig af den grund.

– Når sikkerhedsniveauet indenfor forskellige transportformer sammenlignes tegner sig et klart billede, hvor den kollektive transport med fly, tog og bus er sikkerhedsmæssigt helt i top, og meget højere end for privat bilkørsel. I risiko er kollektiv transport mere end en faktor 10 mere sikker end privat bilkørsel, og sikkerheden i luftfart er ca. en faktor 40 højere end bilen, skriver Trafikstyrelsen i sin sikkerhedsrapport fra 2012.

Læs også: Overblik: Her er de værste flystyrt i verden de seneste 10 år