Københavnsk varemærke flytter til Aarhus

Dome of Visions flytter til Aarhus Havn til sommer. Foto: Jonathan Kronborg Grevsen
Dome of Visions flytter til Aarhus Havn til sommer.
Foto: Jonathan Kronborg Grevsen

I slutningen af april lukker arrangementstedet Dome of Visions på pladsen foran Den sorte Diamant. Den skal nemlig fremover stå i Aarhus Havn på Pier 2 fra midt i juni.

Det sker i forbindelse med, at Aarhus fra 2017 bliver ny Europæisk Kulturhovedstad.

Den kunstneriske leder bag Dome of Visions, Gry Worre Hallberg, er ikke i tvivl om, at det nok skal blive en succes i Aarhus.

– Jeg tror, at byen er meget parat til at modtage Dome of Visions. Det er sådan, at når den flytter til Aarhus, er det i et tæt samarbejde med Aarhus Kommune, som er medfinancierende og har købt selve bygningen. Så byen går allerede på et kommunalt plan meget aktivt ind i det, det synes jeg tegner godt, siger Gry Worre Hallberg.

Indtil videre er planen, at Dome of Visions skal stå de næste to år i Aarhus Havn, hvor den har stået tidligere.

Hjem til Aarhus

I Aarhus er man begejstret for det nye tiltag, hvor man i december sidste år skrev under på opførelsen af Dome of Visions i byen.

– ‘Domen’ fungerede tidligere som en slags forsamlingshus, der blev brugt til mangt og meget. Det er planen, at det også skal være tilfældet denne gang, så der blandt andet er plads til undergrundsmiljøer indenfor alternativ arkitektur, forskellige debatter, teater og koncerter, sagde Lotte Vind Sørensen, kommunikationsmedarbejder for Center for Byudvikling og Mobilitet, tilbage i december til Århus Stifttidende.

Flytningen til Aarhus bliver fjerde gang, at Dome of Visions skifter bopæl. I 2012 stod den på Krøyers Plads i København, og blev så flyttet til Aarhus, inden den flyttede ind på Søren Kirkegaards Plads.

– Det er det sted vi har stået længst tid, og også derfra at de fleste kender Dome of Visions fra i København, siger Gry Worre Hallberg.

Glaskuplen har de sidste to år stået på Søren Kirkegårds Plads og været lidt af et varetegn for København, men nu skal den altså både bygges om og flyttes.

Læs også: TV: Hvordan ser din yndlingsplanet ud?

Lederen kalder selv Dome of Visions, for et “opdateret forsamlingshus”, hvor byens borgere kan have indflydelse på, hvad der skal ske.

Der har tidligere været bl.a. koncerter, debatter, forestillinger og workshops i kuplen, som nu igen trækker rødderne op og flytter.

– Det er på mange måder blevet et sted, som ikke umiddelbart er repræsenteret på andre platforme. Den har helt klart biddraget til byens liv. Det bliver spændende at se, hvem der tager teten op, og hvordan livet fortsætter, når Dome of Visions ikke står på Søren Kirkegaards Plads længere, siger Gry Worre Hallberg.

Dome of Visions holder afskedsfest i København den 29. og 30. april, hvor det er sidste chance for at se kuplen i dens nuværende form.

Københavns Kommune, som ejer Søren Kirkegaards Plads, har endnu ikke udtalt sig om, hvad der skal ske med pladsen fremover.