Omsorg sendes til udsendte soldater

 

Dåseleverpostej, flæskesvær, danske småkager og tegnseriebladet Basserne. Det er et udsnit af de ting, som du som forældre, kæreste eller ven til en udsendt soldat kan sende med ’Soldater gaven’. Ideen kommer fra tre studerende fra Syddansk Universitet Christian Olesen, Christian Sindberg og Kristian Viese Madsen. De har lavet hjemmesiden Framor.dk, som hjælper pårørende med at sende omsorg med posten. Og det nyeste skud på stammen er ’Soldater gaven’.

 

Gaver til Afghanistan, Irak og Kosovo

Ideen med at sende pakker til udsendte soldater opstod, da en tidligere udsendt soldat fra Irak og Afghanistan henvendte sig til de tre studerende.

 

»Han mente helt bestemt, at der var et behov blandt de udsendtes familie, venner og kærester – som han selv formulerede det: "Der sidder 5000 nervøse mødre og venter på, at deres "små" skal komme sikkert hjem. De ville helt sikkert godt sende en pakke, hvis der var en nem og hurtig måde at gøre det på,« siger Christian Olesen, der er en af iværksætterne bag virksomheden Framor.dk.

 

’Soldater gaven’ er lavet i samarbejde med Forsvaret, så pakkerne overholder reglerne for vægt og indhold. Derudover er udsentde soldater også blevet spurgt, hvad de kunne tænke sig at få sendt i en pakke.

 

»Nu har vi så været ude og spørge både nuværende og tidligere udsendte, hvad de egentlig kunne sætte pris på i en pakke, og på baggrund af deres svar har vi lavet ’Soldater gaven’,« siger Christian Olesen.

 

God mulighed for pårørende

Louise Sørensen, der har en kæreste, der er udsendt til Afghanistan, er glad for ’Soldater Gaven’. »Jeg synes det var en rigtig god ide, og en nem måde, at sende en lille opmærksomhed derned,« fortæller Louise Sørensen.

 

Det er vigtigt, at det går hurtigt, fra man bestiller til pakken er afsendt. Ellers når pakken ikke flyveren, der flyver til Afghanistan. Det fortæller Louise Sørensen, der er glad for at have en nem og hurtig mulighed for at glæde sin kæreste, der er er langt væk hjemmefra. »Jeg ville glæde min kæreste. Og derfor er det vigtigt at varerne er i orden og at det går hurtigt,« siger Louise Sørensen. 

 

Den oprindelige idé

Virksomheden framor.dk blev skudt i gang tilbage i august. Den oprindelige idé var, at lave omsorgspakke til forældre der har børn, der er flyttet hjemmefra.

 

»Når vi kom hjem fra weekend hos vores forældre, havde vi altid alle tre en plastikpose fyldt med mad og ting, som vores mødre havde pakket til os. Det var derigennem ideen opstod,« fortæller Christian Olesen.

 

Framor.dk har fået god respons fra forældre, der gerne vil hjælpe deres børn, som er flyttet hjemmefra og studerer i en anden by. I stedet for at overføre penge kunne forældrene nu sende pakker med blandt andet mad, slik, rengøringsmidler og en personlig hilsen. »På den måde vidste forældrene også, at de hjalp, og at pengene ikke gik til en bytur eller andet,« siger Christian Olesen. 

 

Læs mere:

Hjemmesiden Framor.dk

Studerende har lavet hjemmeside til mødre

Foto: Ronny Rasmussen, presseofficer, Den Danske Kampgruppe, ISAF 12