Hvordan skal jeg løse konflikter, hvem skal jeg date, og hvordan bliver min dag.
Mange mennesker bruger hver dag astrologi til at få svar på livets store og små spørgsmål, og noget tyder på, at det er blevet mere populært at læse i stjernerne.
De oplever de to veninder Amalie Bendixen og Marianne Gellert, der sammen har skabt podcasten Astropod.
– Allerede dagen efter, at vi smed vores første afsnit op i iTunes, kom vi på top tre-listen. Lige siden har vi for det meste ligget lunt oppe i top 25, fortæller Amalie Bendixen.
Læs også: Astrolog om kommunalvalget: “Folk vil gå i flæsket på hinanden”.
De nye platforme skaber nye veje for astrologien
I podcasten bruger de to værter app’en Co-star. Her plotter man sin fødselsdato-, tidspunkt og fødested ind. Med de informationer kan app’en fortælle en masse om brugeren, og give daglige råd, alt efter hvordan himmellegemerne står i forhold til hinanden. Som på andre sociale medier kan også bruge app’en til at blive ‘venner’ med andre brugere og se, hvor godt man passer sammen.
Lilian Andersen er lærer på astrologiskolen Irene Christensen Insituttet. Hun husker, at astrologien var populær i Danmark i 90’erne, men føler nu at interessen er ved at komme igen. Måske på grund af at det er blevet nemmere for de unge at fordybe sig i astrologien gennem apps som Co-star, vurderer hun.
– Nogle af mine elever har appen Co-star. Jeg har selv et professionelt program, men jeg kan se, at det fungerer rigtig fint for yngre mennesker, fordi man kan have det med på farten, siger Lilian Andersen.
Hvor kommer astrologien fra?
Astrologi er læren om, hvilken indflydelse solen, månen, planeterne og stjernerne har på den enkeltes skæbne.
De første nedskrevne tekster om astrologi er helt tilbage fra 1800 år før kristus, og er fundet i det nuværende Mellemøsten.
Kejsertiden er astrologiens højdepunkt. Her blev det så populært, at de kristne kejsere besluttede sig for at gøre det forbudt at tro på stjernetegn.
I dag er astrologien stadig brugt af mange, men det diskuteres, hvor alvorligt budskaberne skal tages.
Kilde: Den Store Danske, Gyldendal.
»Det er pop-astrologi«
Sune Andersen har studeret og arbejdet med astrologi siden 2002, og han holder til daglig astrologi-samtaler i Astrologihuset i København. Han mener ikke, at Co-star og andet digital astrologi skal tages særlig alvorligt.
– Det er pop-astrologi, som er forvirrende, og det fortæller sjældent sandheden. Den indfanger slet ikke hele astrologien. Det er ligesom, hvis du ville fortælle alt om en person kun ud fra skostørrelsen, mener Sune Andersen.
Det er Amalie Bendixen ikke enig i. Hun mener derimod, at det er positivt at astrologien er blevet mere spiseligt. Det gør, at det er nemmere at sætte sig ind i astrologiens mange aspekter.
– Når jeg står og skal købe en kop kaffe, kan jeg høre folk snakker om månetegn og alle mulige andre ting fra astrologien. Det er fedt, at folk ikke længere kun fokuserer på de 12 stjernetegn.
Hvis du er blevet nysgerrig på astrologien, kan app’en Co-star kan hentes her, eller du kan lytte til Astropod her.
Sådan gjorde vi: Vi undersøgte hvilke podcasts, der var populære på iTunes. Vi kontaktede herefter to astrologer og en af værterne fra Astropod for at høre, hvordan de oplever interessen. Alle interviews er optaget over telefon.