Af Kamma Ring Buttenschøn og David Bruno-Erland
På Ellebjergvej i Sydhavnen står en fem meter høj mand med tommelfingeren i vejret og troner ud over vejen.
D. 23. oktober blev blafferen sat op i lygtepælen af foreningen Blaffernationen, til vidne om de blaffer-stoppesteder, der er kommet til København. Blaffermanden og co. udgør vel og mærke Danmarks tre første faste, og kommunalt støttede, blaffer-stoppesteder. De er placeret i Sydhavnsområdet i København, økonomisk støttet af lokaludvalgene i Kongens Enghave, Valby og Vesterbro, med henholdsvis 10.000, 10.000 og 5.000 kroner.
Den konservative politiker Johan Thornberg mener, at de 10.000 kroner, som Lokaludvalget i Kongens Enghave har bidraget med til de tre nye stoppesteder, er forkert givet ud, og at pengene i stedet skulle bruges andetsteds.
– Pengene burde bruges på kernevelfærd og sådanne projekter finansieres af private. Faktisk mener jeg slet ikke, at det er et lokaludvalgs opgave at uddele penge, siger han.
Læs også: Nu får blaffere deres helt egne stoppesteder i København
Johan Thornberg er medlem af lokaludvalget og stemte nej til stoppestederne. Han mener overordnet, at hele Kongens Enghave lokaludvalgs pulje på 700.000 kroner burde gå direkte tilbage til staten, der ville administrere pengene bedre.
En del af diversiteten
Jan Fønss, der er medlem af Københavnsbestyrelsen for Enhedslisten, medlem af lokaludvalget, samt partiets kontaktperson i Sydhavnen som Kongens Enghave er en del af, er uenig med Johan Thornberg og stemte ja til stoppestederne:
– For mig er det vigtigt, at puljen bliver brugt på mange forskellige områder, at der er en diversitet i de projekter, vi støtter. Dette var markant anderledes end andre projekter, vi har støttet, siger han.
Læs også: I vejsiden blomstrer blafferkulturen
Desuden mener Jan Fønss, at 10.000 kroner ud af en pulje på 700.000 er en lille investering.
Lokalt forankret
Det er ligeledes vigtigt for Jan Fønss, at initiativet er lokalt baseret i og omkring Sydhavnen.
– Det handler om at sætte fokus på Sydhavnen. Vi ser mange blaffere i området, og projektet er meget engagerende for folk her, siger han.
Med flertal i lokaludvalget blev blaffer-stoppestederne vedtaget. De vil være i funktion indtil november 2017, hvor en permanent løsning tages i brug.
I dette radioindslag kan du høre, hvordan blaffestoppestederne fungerer i praksis, og få tips og tricks til hvordan du selv kan begå dig som blaffer.
Opdateret d. 13/1 kl. 14.30: Blafferen er fem og ikke tre meter høj, og blaffer-stoppestederne blev bygget d. 23. september 2016.
One Response to "Lokalpolitiker: Nej tak til blaffer-stoppesteder for kommunale penge"