Politiet kan med brugen af Twitter aktivt være med til at forhindre, at en ophedet situation til fodboldkampen på søndag mellem FCK og Brøndby eskalerer. Det vurderer fanforsker fra Aarhus Universitet, Jonas Havelund.
”Hvis man får sikret en god og klar kommunikation ud til den store brede del af fodboldtilskuerne eller i hvert fald har mulighed for at ramme dem med de her twitterbeskeder, så er det jo, at man hurtigt kan være med til at aflive myter, der kan opstå blandt fans omkring politiets håndtering,” forklarer han med henvisning til en hypotetisk situation, hvor politiets håndtering kunne sætte sindene i kog hos fansene.
Tweets kan forhindre yderligere ballade
Kommunikationen til fansene på Twitter kan ifølge Jonas Havelund være med til at aflive nogle myter på kampdagen, der eller vil kunne sætte sindene i kog. Samtidig vurderer Jonas Havelund, at Twitter-beskederne kan være med til at sikre politiet en vis indflydelse blandt fansene:
”Jeg har selv oplevet blandt fans, at der kan opstå historier, der gør, at man har mere tillid til de folk, der får lov til at sætte normen i forhold til, hvis der er sket nogen ting, der er eskaleret. Så er det typisk dem, som er de mere hardcore som er toneangivende og får lov til at sætte dagsordenen, hvor politiet på den her måde kan være med til at sikre, at de ikke forbliver en marginalgruppe uden indflydelse på den store masse,” siger han.
Næstformand i Brøndby Support, Sarah Agerklint, vurderer, at politiets brug af Twitter vil kunne være med til at ”dæmpe frustrationerne som ellers måske ville kunne udvikle sig til at folk de måske gik over stregen.”
I forbindelse med søndagens kamp kan politiet blandt andre bruge Twitter i forbindelse med Brøndbyfansenes march. ”Hvis der er et par tusinde som er på march, så kan der sagtens opstå nogen myter og historier om, hvad der er foregået i enkelte situationer, hvor politiet kan være med til at gå ind og om ikke andet give deres vinkel på det,” siger Jonas Havelund.
Twitter-beskeder kan ikke stoppe volden
Twitter-beskederne kan dog ifølge Jonas Havelund ikke være med til at forhindre eventuelt voldelige episoder blandt de mere hardcore fans. ”De folk, der vil lave noget ballade, de er godt klar over, hvor politiet er og hvad de vil og deres meldinger til befolkningen rager dem sådan set en høstblomst,” siger han.
Politiet har op til søndagens kamp mellem de to ærkefjender annonceret, at de vil bruge udsende Twitter-beskeder som et led i at undgå ballade før, under og efter kampen. Blandt andet vil Twitter-beskederne vil blive brugt til at guide fansene i forhold til, hvor de skal gå hen for at undgå eventuel ballade.
Læs også: