Antallet af indbrud i virksomheder er halveret

Danske virksomheder anmelder halv så mange indbrud nu, som de gjorde for tre år siden. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik, offentliggjort i dag.

 
”I tredje kvartal blev der anmeldt 3.300 tilfælde af indbrud i virksomheder. Det er et fald på 9 pct. i forhold til kvartalet før og en halvering i forhold til samme kvartal tre år tidligere,” står der i statistikopgørelsen.
 
Det er det laveste antal anmeldelser per kvartal, siden Danmarks Statistik første gang offentliggjorde kvartalsstatistikken i 1979. ”Indbrud i virksomheder” omfatter indbrud i kontorer, forretninger, banker, lagre og værksteder, men ikke i offentlige bygninger.
 
Virksomheder bedre til at forsikre sig
 
Kristine Dyrholm Noman, konsulent i afsætningspolitik hos Dansk Industri begrunder de positive tal med en øget bevidsthed om sikkerhed hos de enkelte virksomheder: ”Generelt er der større bevidsthed om sikkerhed i virksomheder i dag end vi har set tidligere.”
 
Noman peger samtidig på, at medarbejderne er blevet mere opmærksomme på at beskytte virksomheden. Den øgede sikkerhed er en tendens, som de danske virksomheder er blevet påvirkede af fra udlandet, mener hun.
 
Forsikringsbranchens høje krav
 
Vicedirektør i Sikkerhedsbranchen, Mogens Hansen, bekræfter virksomhedernes øgede fokus på sikkerhed. Hansen opfatter dog statistikken som en direkte konsekvens af forsikringsbranchens høje krav til virksomheder. I dag er der tale om et forsikringskrav til 250.000 virksomheder. Kravene indebærer bl.a. gitter, låse og forstærkede vinduer til alle forsikrede butikker inden for detailbranchen.
 
Ifølge Mogens Hansen har statistikken også noget at gøre med omsætningen af hælervarer. Indbrudstyvene har nemlig fået det sværere med at komme af med stjålne varer: ”For det første er det sværere at få solgt hælervarer i Danmark, og så er det stadig blevet vanskeligere og vanskeligere og komme ind og ud af butikker,” udmelder han.