»Dødskul« sikrer ung kvinde 15.000 kroner

Fredag aften løb Ekstra Bladet-praktikanten Sophie Bremer med den eftertragtede Kravling-pris for landets journaliststuderende i Den Grå Hal på Christiania.

Fredag aften løb Ekstra Bladet-praktikanten Sophie Bremer med den eftertragtede Kravling-pris for landets journaliststuderende i Den Grå Hal på Christiania. Bremer fik prisen for sine artikler om DONG’s kritisable køb af kul i Rusland 

Ekstra Bladet-praktikanten Sophie Bremer fik overrakt Kravling-prisen for afsløringerne om DONG’s køb af kul i Rusland, som brydes under kritisable omstændigheder i Rusland. Med hovedartiklen ”DONG køber dødskul” løb Bremer med prisen og 15.000 kr. ved gallashowet i Den Grå Hal på Christiania fredag aften. 

»Den gode journalist skal kunne se den store, vigtige historie i den lille detalje, og den menneskelige konsekvens i den store, overordnede historie,« sagde formanden for priskomiteen og chefredaktøren på Berlingske, Tom Jensen ved prisoverrækkelsen.  

Sophie Bremer fik også prisen for sine artikler om DSB’s mangelfulde håndtering af selskabets kunder. Kravling-prisen er de journaliststuderende egen pris, hvor studerende hylder kollegaerne ved en gallafest, som løber af stablen hvert år.   

Læs også:

10 journalister nomineres til mini-Cavling

Dansk varme leveres fra russiske dødsminer