Derfor kører mænd mere råddent

Der er en god grund til, at mænd er med i langt flere trafikulykker end kvinder

Der er en god grund til, at mænd er med i langt flere trafikulykker end kvinder

Hvorfor kan kvinder ikke køre bil? – Fordi rettet ikke sidder i deres side. Vittighederne om kvinder, der kører dårligt, er mange. Men i virkeligheden burde man i stedet fortælle jokes om mænd, der kører med hovedet under armen. 

For tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at op i mod dobbelt så mange mænd som kvinder er involveret i trafikulykker. De seneste tal viser, at 121 mænd pr. 100.000 indbygger er involveret i en færdselsulykke mod 71 blandt kvinder. 

Så sent som i weekenden har der været to soloulykker, hvor mænd er blevet dræbt.

Læs også: Forårskåde bilister er livsfarlige

Mænd overdriver 

Kenneth Reinicke, der er kønsforsker på Roskilde Universitet, mener, at mænd involveret i langt flere trafikulykker end  kvinder, fordi de er mere grænsesøgende. 

»Mænd vil gerne have det til at buldre løs, når de sidder foran rettet.  De er villige til at tage langt flere chancer end deres kvindelige medtrafikanter«, siger Kenneth Reinicke. 

Han mener, at mænd har en tendens til at overdrive og køre den lidt længere ud end kvinder. 

»Mænd er i langt højere grad end kvinder villige til at lave en hård opbremsning eller vende midt på en vej, hvor det er tydeligt for enhver, at man ikke må vende. Går det, så går den, tænker mange mænd,«siger Kenneth Reinicke.  

Det er særligt unge mænd, der topper i statistikken over færdselsuheld. Unge mænd mellem 18-19 år er nemlig involveret i over fire gange så mange ulykker som resten af befolkningen. Det viser tal fra Danmarks statistik. 

Læs også: Sommertid er mc-tid