Ekspert om ny flyrute: Hongkong er Asiens New York

SAS genopretter den direkte rute til Hongkong
(Foto: SAS).

Det vil nu være muligt for passagerer at flyve fra København direkte til Hongkong. Det er første gang siden 1992. Søndag den 28. oktober 2018 slår Scandinavian Airlines, bedre kendt som SAS, nemlig dørene op for en direkte rute til Hongkong. Tidligere skulle flyselskabets passagerer mellemlande i Stockholm, hvis de skulle en tur til den sydlige del af Kina.

Genoprettelsen af ruten, der tager godt og vel 18 timer, kommer ikke som en overraskelse for Xing Li, der er professor i internationale relationer med speciale i Kina ved Institut for Kultur & Globale Studier på Aalborg Universitet.

– Hongkong er en vigtig by for forretningsfolkene. Den største eksport af varer til alle verdensdele kommer netop fra Hongkong. Og i en tid, hvor der er stor konflikt mellem Kina og USA, har forretningsfolkene øjnene rettet mod Hongkong, siger Xing Li.

– Jeg vil kalde Hongkong for Asiens New York. Hongkong er jo forretningsbyen. Det er en rigtig storby med høje bygninger, farver og masser af forretning.

Hongkong – forretningsfolkets by

錢. Det kinesiske tegn for penge. Flere virksomheder verden over har deres hovedkvarterer i Hongkong, der gennem en lang årrække har indtaget førstepladsen på listen over økonomisk frihed. Markedsøkonomien er nemlig fri i Hongkong, hvilket får både danske- og udenlandske virksomheders blik rettet mod Hongkong.

– Der er virksomheder verden over, der har deres hovedkvarterer i Hongkong. Og det er også let for dem at rejse hjem igen. For man kan stort set rejse til alle lande fra Hong Kong International Airport. Også er der heller ikke så mange indbyggere i Hongkong. Kun syv millioner. Det gør byen mere overskuelig at være i, siger Xing Li.

SAS står for 80 procent af al transfertrafik i Københavns Lufthavn, hvor 2.216.059 passager har rejst gennem den danske hovedstad i årets første ni måneder.

– Det er en stor interkontinental rute, som er vigtig for vores rejsende i både Danmark, Sverige og Norge, men også i andre nordeuropæiske lande, som gerne vil flyve via København til Hongkong. Vi overvejer løbende forskellige faktorer, når vi åbner eller flytter ruter, og her mener vi, at vi har den bedste langsigtede løsning, siger Troels Karlskov, pressespecialist i SAS.

SAS’ fly letter fra København onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag klokken 20:55 med ankomst i Hongkong klokken 14:45.

Sådan gjorde vi: Idéen opstod, da journalisten var inde SAS’ hjemmeside og fandt ud af, at SAS genopretter ruten direkte til Hongkong. Herefter kontaktede journalisten SAS og fik kontakt til pressespecialisten. Derefter tog journalisten kontakt til en ekspert ved Aalborg Universitet.