Nørrebros eneste fodboldklub, Nørrebro United, har det der svarer til 2 store fodboldbaner at træne på. Klubben har over 50 forskellige hold og omkring 1.300 medlemmer. Det er derfor en klub, der er presset på pladsen.
Kan ikke følge med, når interessen er så stor
I toppen af Nørrebro-klubben er bestyrelsesformanden, Flemming Jensen, glad for den store interesse for fodbolden. Det er dog ikke en ubetinget glæde, da klubben ikke kan imødekomme mange Nørrebro-borgeres ønske om at blive en del af fodboldklubben
– Vi har ikke så meget plads. Lige nu har vi kun omkring halvanden fodboldbane til vores 1.300 medlemmer. Den primære grund til, at vi må afvise mange unge spillere er simpelthen banemangel, og der står hele tiden omkring 200 på vores ventelister, siger Flemming Jensen.
Om Nørrebro United
- Nørrebros eneste fodboldklub
- Oprettet i 2008
- Ca. 1300 medlemmer
- 54 forskellige hold
- Kontingent: 880-1100 kr. pr. år
- Ca. 200 på venterlister
- Spiller i Nørrebro-parken og Mimers-parken
Klubben kæmper lige nu for at få flere baner til rådighed, så de kan komme af med ventelisterne og lukke flere ind i fællesskabet.
Forsker: Fodboldklubber tænker for firkantet
– Man skal blive bedre til at se muligheder i alle grønne områder – også selvom de ikke umiddelbart ligner steder, hvor man kan spille fodbold, siger Bjarne Ibsen, der er professor ved Syddansk Universitet.
Han forsker blandt andet i det danske foreningsliv og peger på, at børn og unge ikke går så meget op i de fysiske rammer, og at foreningerne sagtens kan være bedre til at udnytte dette:
Læs også: Derfor vil Socialdemokratiet have flere fodboldbaner
– En af de tendenser, vi ser, er, at klubberne ofte stiller firkantede krav til, hvad en fodboldbane kan være. Det gør ikke så meget for de helt unge, om banen er skæv, eller sidelinjerne ikke er snorlige. Det er mere et spørgsmål om, at få skabt en god ramme omkring det at spille fodbold.
Vi har undersøgt næsten alle områder på Nørrebro
Nørrebro United kigger hele tiden efter alternativer til deres begrænsede baner og har faktisk tidligere kigget på bydelens grønne områder. Klubben kan dog ikke finde løsningen i de områder, da de ifølge Flemming Jensen ikke er egnet til fodboldtræning simpelthen fordi der er for mange mennesker, der bruger områderne.
Derimod har klubben nu vendt blikket mod baggårdene på Nørrebro.
– Vi overvejer hele tiden alternativerne. Lige nu ser vi blandt andet på muligheden for at benytte nogle af de små baner, der ligger i baggårde rundt omkring på Nørrebro, siger bestyrelsesformanden, Flemming Jensen.
Læs også: Her kan nye foboldbaner blive placeret
Klubben føler sig udfordret, når det kommer til de alternative baner. De mener, at det vil kræve flere ressourcer, end klubben p.t. har, hvis de skal flytte træningen væk fra banerne i Nørrebroparken og Mimersparken.
– Det er alt for besværligt for os lige nu at bruge baggårdene. Det kræver utroligt meget organisering og samarbejde med forskellige boligforeninger. Den opgave kan vi bare ikke løfte på nuværende tidspunkt, siger Flemming Jensen.
Københavns Kommune kan blive Nørrebro-klubbens redningsmand. Politikerne på Rådhuset har et ønske om flere fodboldbaner på Nørrebro og vil i 2018 undersøge mulighederne for flere baner til Nørrebros boldspillere.