IKEA blæser på deres kunder

I næsten fire måneder har den svenske møbelgigant IKEA brugt Olga Leman og Flemming Karlsens lejlighed som opbevaringsrum. Sådan føles det i hvert fald, spørger man de to ikke for tilfredse kunder. I tre måneder og tre uger har en defekt sofa stået og fyldt deres stue, uden at IKEA har afhentet den og erstattet den med en ny. Parret er færdige med at handle ind hos IKEA efter den særdeles uprofessionelle behandling, siger de. 

Stuen som opbevaringsrum

»Stuen har lignet en rodebutik med papkartoner, skruer og sofadele over alt. Det har været en hovedpine at leve med,« siger Olga Leman til navisen.dk og resonerer: »Vi har ikke haft nogen stue i snart fire måneder.«

Ikke nok med at parrets sociale liv i hjemmet har været begrænset, eftersom stuen for dem på lige fod med andre danskere er stedet, hvor man normalt bruger en stor del af sin dagligdag, men de har også skullet slås med fire forskellige IKEA-medarbejdere, tre forskellige synsmænd, tre hold flyttefolk, skrive og modtage 13 mails samt afsætte fire eftermiddage, blot for at få afhentet en defekt sofa og efter tre måneder og tre uger, er de ikke engang færdige. Parret har stadig ikke fået deres penge retur. 

Olga Leman, der i mange år har arbejdet i servicebranchen og derfor kan skelne mellem skidt og kanel, siger om deres oplevelse, at »den har været alt andet end god. Servicen har været nærmest ikke eksisterende, og vi føler os ignorerede«.

Sofaen hentet, men sagen langt fra afsluttet

Det er først efter utallige telefoniske henvendelser og mailkorrespondancer, forvirring om frem og tilbage med flytte- og synsmænd, kommunikationsbrist IKEA og deres folk imellem, at det til sidst lykkedes parret at komme af med den defekte sofa. IKEA afhentede den defekte sovesofa d. 29. marts. 

Men sagen er langt fra afsluttet. Parret har endnu ikke fået de 4500 kr. tilbage, som de havde i klemme. Selvom de blev lovet, at der ikke vil gå mere end to bankdage, er der nu gået fem.

Desuden har IKEA, hverken foretaget sig noget eller meldt noget ud i forbindelse med en kompensation.

Til spørgsmålet om de selv har begået nogle fejl i processen, siger de samstemmigt, at det helt klart har været, at de aldrig skulle have købt en sofa fra IKEA til at begynde med. 

»Det er helt sikkert, at vi ikke handler ind hos IKEA mere. De har udvist så stor inkompetence, at man tror det er løgn. Det har været fejl på fejl på fejl. Og så er det altså ganske lang tid at skulle vente næsten fire måneder på at få afhentet en defekt sofa. Hvor svært kan det være?« siger parret i munden på hinanden. 

»’Engang imellem sker der en fejl, og så er vi parate til at hjælpe dig’. Sådan siger telefondamen det ellers, når man har trykket sig igennem til personlig henvendelse,« siger Olga Leman.   

»Det jeg er mest fornærmet over er, at man skal kæmpe med IKEA for at få sin ret. Det burde være en selvfølge, når man ringer med fejl på et produkt, de har leveret, at de bytter med et smil. Det gør de fleste andre leverandører, slutter Flemming Karlsen. 

Navisen.dk har prøvet at kontakte Tine Roed og Tinja fra IKEA’s kontaktcenter for at få nogle udtalelser omkring sagsforløbet, men de havde ikke lyst til at deltage. 

Læs også: 

SVT: IKEA gemmer milliarder i skattely