Ingen teknik til at stoppe spøgelsesbilister

En spøgelsesbilist dræbte i nat en mand, der kørte i den rigtige retning på motorvejen ved Randers.

En spøgelsesbilist dræbte i nat en mand, der kørte i den rigtige retning på motorvejen ved Randers. I Vejdirektoratet kæmper man for at finde den gode løsning på at stoppe spøgelsesbilister.

I Vejdirektoratet arbejder man på at finde løsningen på, hvordan man stopper spøgelsesbilister på den bedst mulige måde. Vejdirektoratet mener, at teknologien endnu ikke er moden nok til, at man kan få nedbragt antallet af mennesker, der kører den forkerte vej ned ad rampen til motorvejen. De har blandet andet prøvet med en teknik, men den virker ikke endnu.

»Vi har blandt andet etableret pigge, der punkterer bilisternes dæk, hvis de kører ned ad den forkerte rampe, men dem har vi været nødt til at sætte ud af funktion, fordi der var fejl på dem, sådan at de også punkterede dæk på de bilister, der kørte i den rigtige retning«, siger pressechef i Vejdirektoratet, Martin Østergaard- Nielsen.
 

Flere spøgelsesbilister

Antallet af spøgelsesbilister i Danmark er steget inden for de sidste ti år. Men Vejdirektoratet mener alligevel, at der bliver gjort en masse for at forhindre, at folk kører den gale vej ned ad rampen til motorvejen.
 

»Vi forsøger hele tiden at udvikle de metoder, vi fanger spøgelsesbilister med, men der går altid et hvis stykke tid, før vi får udviklet den teknik, der skal dæmme op for det«, siger Martin Østergaard-Nielsen.
 

Ulykken fandt sted nær Randers, hvor der ikke er sat pigge op. Men politiet har endnu ikke nået at afhøre den 19-årige mand, og ved derfor heller ikke om han er kørt ned ad rampen i den gale retning, eller om han er vendt rundt på motorvejen.
 

»Den 19-årige er indlagt på hospitalet. Vi ved ikke, hvor han er kørt på motorvejen«, siger Jens Fonseca, Vagtchef hos Østjyllands Politi.
 

Den 19-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør in absentia sidst på eftermiddagen.