K: Skatteministeren må fokusere på sortarbejdende cykeltaxaer

Det kan ikke være rigtigt, at cykeltaxaer kan køre rundt i Københavns gader uden at skulle betale skat ligesom som alle andre, lyder det fra De Konservative

Det kan ikke være rigtigt, at cykeltaxaer kan køre rundt i Københavns gader uden at skulle betale skat ligesom som alle andre, lyder det fra De Konservative

I dag er der ikke nogen egentlig kontrol af, om cykeltaxaer betaler skat eller ej. Det er for dårligt, mener Mike Legarth, der er skatte- og finansordfører for Det Konservative Folkeparti. Han vil derfor sætte problematikken på skatteminister Peter Christensens (V) dagsorden, når han ser ham næste gang. 

»Det er jo en konkurrent til det almindelige taxaerhverv. Selvfølgelig skal de kontrolleres på samme måde som alle andre, og det vil jeg nu diskutere med skatteministeren,« siger han.

Ingen kommentarer fra skatteministeren

Peter Christensen har ikke villet udtale sig, men siger til netavisen.dk på mail, »at han har sin fulde tillid til Skat« og har ikke yderligere kommentarer til sagen. 

Som opfølgning på at Netavisen kunne dokumentere, at hverken Skat eller politiet foretager sig noget særligt i forhold til, hvad cykeltaxaer foretager sig med deres selvangivelser, vil direktør for Skat København, Erling Andersen, kommentere sagen.

»SKAT foretager sig altid en risikovurdering og væsentlighedsbetragtning af vores forretningsområder, og det gør vi naturligvis også på dette område,« skriver han i en mail.

Strammere kontrol

Dansk Folkeparti vil også gå til ministeren med sagen. 

»Det er vigtigt at slå ned på den pågældende branche, der ikke kontrolleres af skat,« udtaler Mikkel Dencker, skatteordfører for Dansk Folkeparti.

»Hvis der ikke bliver kontrolleret på nogen måde, så vil det automatisk føre til en omfattende sortøkonomi, fordi branchen får den opfattelse, at der er frit slag her,« siger han.

Helt konkret skal der deres laves mere kontrol af cykeltaxaer i forhold til, om »der er overensstemmelse mellem de kvitteringer, der er til stede, og det chaufføren ligger inde med,« siger Mikkel Dencker.

Cykeltaxaer har ikke særlige rettigheder

Men cykeltaxaer har ikke særlige privilegier i forhold til at betale skat, skriver Mads Rørvig, skatteordfører for Venstre, i en mail til Netavisen.

»Chauffører af cykeltaxaer skal ligesom alle os andre bidrage til fællesskabet og aflevere en del af deres indtægt til staten i form af skatter. Der gælder ingen særlige rettigheder for dem,« skriver han.

Læs også:

Cykeltaxaer kan lave alt det sorte arbejde de vil

Ny minister lemper for sort arbejde