Klippekortets død bliver turisternes mareridt

Foto: RenŽ Strandbygaard fra dsb.dk
Foto: RenŽ Strandbygaard fra dsb.dk

De udenlandske turister, der før har købt klippekort, skal snart vende sig til en ny billettype. Salget af klippekort slutter nemlig den 1. juli 2013 og kommer derfor ikke kun til at ramme danskerne, men også sommerens udenlandske turister.

Læs også: Hovedstadens klippekort er snart fortid

På Tangloppen Camping i Ishøj er man vant til at hjælpe turisterne med den offentlige transport. Kim Skibsted, der er lejrchef, er i tvivl om, hvordan man nu skal vejlede turisterne, når de ikke længere kan købe klippekort.

– Det er et problem. Vi vil henvise til turistinformationen. Jeg kan ikke se, hvad turisterne skal gøre. Det kan blive et rigtig stort problem, siger han.

Rammer særligt familier

Tangloppen Camping har næsten udelukkende turister, der tager ind og besøger København. Kim Skibsted vurderer, at 90 procent af campingpladsens gæster primært bor der for at kunne besøge hovedstaden.

– Næsten alle vores turister tager den offentlige transport, siger Kim Skibsted.

Fra campingpladsen er der fem zoner fra hovedstaden, og turisterne må tage S-toget. Gæster, der bor flere nætter på campingpladsen og skal til København flere gange, bliver rådet til at købe turistbilletten Copenhagen Card. Men anderledes er det med transitgæsterne.

– Hvis de bare skal være her én nat, og de er så mange, at de kan bruge et klippekort, så siger vi, at de skal gøre det. Altså købe et 10-turs-kort. Hvis de er fire i familien, så selvom der er to klip tilbage, så har de sparet mange penge, siger Kim Skibsted.

Movia er positive

Pernille Jørgensen, der er marketingschef i Movia, vurderer, at det nu vil blive nemmere for turisterne at finde ud af den offentlige transport.

– Det vil være en ligeså kompliceret rådgivning, som den de har i dag, synes jeg. Det er heller ikke let for turisterne i dag at finde rundt i det danske billetsystem, siger Pernille Jørgensen.

Hun tror ikke, at klippekortet har været særlig udbredt hos turisterne.

– Der har vi nogle særlige turistprodukter, forklarer hun.

Turisternes muligheder vil nu være at købe turistbilletter, almindelige billetter i automaterne eller mobilbilletter. Det sidste vil dog kræve, at de har en telefon med internet, og at de henter en app til formålet.

Fra Ishøj til hovedstaden

    • En 5 zoners enkeltbillet koster 60 kroner
    • Et 5 zoners klippekort koster 305 kroner, hvilket svarer til 30,50 kroner per klip

En bustur i Indre by

    • En 2 zoners enkeltbillet koster 24 kroner
    • Et 2 zoners klippekort koster 150 kroner, hvilket svarer til 15 kroner per klip

Kilde: movia.dk

Pernille Jørgensen anbefaler, at turister, der skal udenfor hovedstadens zoner, køber en 24-timers billet, som de kan rejse frem og tilbage på.

– Turister kan også bruge rejsekortet. Man vil i en lang række salgssteder snart kunne købe et rejsekort, som man vil kunne få med sig her og nu. Det vil man kunne her fra den 1. juli, siger Pernille Jørgensen.

Læs også: Sådan bliver du klar til det nye rejsekort

Turisterne skal købe et anonymt rejsekort, som de vil kunne rejse mange sammen på.

– Man kan oprette ét rejsekort til for eksempel en familie, som de alle sammen kan rejse på. Men de kommer til at betale for selve rejsekortet, forklarer Pernille Jørgensen.

Det koster 80 kroner at oprette et anonymt rejsekort.