Kommunen udskyder cykelstier på Vesterbro

Cyklisterne på Vesterbro må væbne sig med tålmodighed. Opførelsen af cykelstierne er udskudt.

Cyklisterne på Vesterbro må væbne sig med tålmodighed. Opførelsen af cykelstierne er udskudt. På Rådhuset beklager man den manglende udvikling

 

Mens cyklisterne på Nørrebro og Østerbro boltrer sig i brede supercykelstier, må cyklisterne på Vesterbro zigzagge ind og ud mellem bilerne et godt stykke tid endnu. 

 

Cykelstien på en af Københavns mest trafikerede gader, Istedgade, lader nemlig vente på sig. 

 

Opførelsen af cykelstien på Istedgade skulle ellers have været i gang allerede i begyndelsen af marts. Men Københavns Kommune oplyser til Netavisen, at arbejdet er blevet udskudt. Derfor forventer man nu, at cykelstien på Istedgade først står klar i efteråret 2011. 

 

»Jeg kan ikke komme ind på grundene til, at opførelsen er blevet udskudt, men vi regner med, at cykelstien står klar til efteråret,« siger Mette Tobiasen, der er projektleder i Københavns Kommune.

 

Cyklisterne går hård tid i møde

 

Trafiktællinger fra Københavns Kommune viser ellers, at der kører mærkbart flere biler igennem Istedgade, end der gjorde for ti år siden. 

 

En af dem, der hver dag må kæmpe sig uden om bilerne på Istedgade, er Frederik Hentze. Han arbejder på Vesterbro og cykler dagligt på Istedgade. 

 

»Det er ikke lang tid siden, jeg var ude for en cykelulykke på Istedgade, der var meget tæt på at ende helt galt. Istedgade er voldsomt trafikeret, og som cyklist kører du ind og ud mellem bilerne. Her er jo ingen cykelstier til at skærme dig mod bilerne,« siger Frederik Hentze. 

 

Politikere beklager

 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Teknik – og Miljøborgmester i Københavns kommune, Bo Asmus Kjeldgaard (SF), men næstformanden for Teknik- og Miljøudvalget, Morten Kabell (EL) beklager, at der ikke er sket noget på Istedgade. 

 

»Det er altid beklageligt, når arbejdet med cykelstier bliver udskudt, især på Vesterbro, hvor forholdende ikke er lige gode alle steder, «siger Morten Kabell. 

 

Kritik fra Dansk Cyklist Forbund

 

Hos Dansk Cyklist Forbund kritiserer man den manglende udvikling på Istedgade. 

 

»I forvejen har vi aldrig været specielt begejstrede for kommunens cykelplaner med Istedgade. Der kommer til at opstå alt for mange farlige steder for cyklisterne, sådan som kommunen vil lave det. Men når det nu er sagt, er vi kede af, at cyklisterne igen ikke bliver tilgodeset,« siger Erik Hjulmand fra Dansk Cyklist Forbund.