Kræftens Bekæmpelse sætter måske ny rekord i dag

I dag er der landsindsamling for Kræftens Bekæmpelse, og resultatet bliver mindst lige så godt som sidste år, spår pressechef i Kræftens Bekæm

I dag er der landsindsamling for Kræftens Bekæmpelse, og resultatet bliver mindst lige så godt som sidste år, spår pressechef i Kræftens Bekæmpelse Morten Jakobsen

Kræftens Bekæmpelse får et indspark i kampen mod kræft søndag, når der er landsindsamling, hvor resultatet fra sidste år måske bliver slået. Sidste år indsamlede de frivillige hele 34 millioner, og det er det bedste resultat nogensinde for en indsamling, hvor frivillige stemmer dørklokker.

»Vi når op på et lige så flot resultat som sidste år, håber vi. Måske giver indsamlingen endda flere penge,« siger Morten Jakobsen, pressechef i Kræftens Bekæmpelse.

Pengene skal gå til næste års kamp mod kræft. Kræftens Bekæmpelse bruger pengene på kampagner, så flere undgår kræft, når de lærer, hvad de skal gøre for at undvige det, der giver kræft.

Mod nye kure mod kræft
Forskningen bliver også støttet af Kræftens Bekæmpelse, så forskerne kan fortsætte med at udvikle kure mod den udbredte sygdom. Lidt mere en halvdelen af pengene fra indsamlingen bliver brugt på forskning, så antallet af danskere, der bliver ramt af kræft kan reduceres, siger Morten Jakobsen. I 2011 vil Kræftens Bekæmpelse bruge 250 millioner på forskning, og det udgør halvdelen af de samlede midler, der bruges på den frie kræftforskning, oplyser Kræftens Bekæmpelse på organisationens hjemmeside.

Nu rammes hver tredje dansker af kræft gennem deres liv, og hver fjerde dansker dør af kræft, skriver Kræftens Bekæmpelse på deres hjemmeside.

»Støtten til Kræftens Bekæmpelse er så stor, fordi stort set alle danskere selv har været ramt af kræft eller kender en, der har fået kræft eller er død af sygdommen,« siger Morten Jakobsen.

Venner og familie til en patient, der lider af kræft, får også glæde af den støtte, som danskerne giver i morgen. På 25 centre rundt omkring i landet hjælper psykologer og læger familiemedlemmer til personer, der er døde af kræft.

Centrene drives af Kræftens Bekæmpelse, der sørger for, at de ansatte og frivillige er klædt godt på til at håndtere de pårørende, der søger hjælp på centret. Det er meget hårdt at håndtere ti børn i træk, som har mistet deres forældre til kræft, forklarer Morten Jakobsen.

Næsten alle danskere støtter kampen mod kræft
»Ca. 85 procent af danskerne vil støtte kampen mod kræft, så det gælder om at komme ud til så mange danskere som muligt, « siger Morten Jakobsen.

Andelen af danskere, som vil støtte kampen mod kræft, stammer fra en undersøgelse Kræften Bekæmpelse lavede for tre år siden. Meldinger fra indsamlerne tyder på, at der stadig er lige så mange danskere, der vil støtte kampen mod kræft. Derfor glæder det Morten Jakobsen, at der er så mange frivillige, der har meldt sig som indsamlere. Kræftens Bekæmpelse regner med, at mindst 29.000 indsamlere deltager i landsindsamlingen søndag. 
 

Læs også
Kræftens Bekæmpelse placeres højt på ny rangliste

Læs også
Kræftens Bekæmpelse sætter rekord