Kvickly slap igennem nøglehullet

Ni butikker er nu blevet kåret til årets Nøglehulsbutikker. Det er forbrugerne der har stemt – Kvickly dominerer

Ni butikker er nu blevet kåret til årets Nøglehulsbutikker. Det er forbrugerne der har stemt – Kvickly dominerer

Hvis du foretrækker det fiberholdige rugbrød og det fedtfattige alternativ, er der særligt ni butikkers indkøbskurve, du skal bruge. Som afslutning på Fødevarestyrelsens kampagne for at promovere Nøglehulsmærkningen, har fødevareminister Henrik Høgh nu overrakt diplomer til årets ni nøglehulsbutikker. De ni butikker fordeler sig over ni regioner. Der har været ti nominerede i hver region.

Fire meter højt nøglehul

Hele 45.000 forbrugere har ifølge kontorchef Else Molander, fra Fødevarestyrelsen, afgivet deres stemmer. Hele otte ud af de ni vindere er Kvickly butikker, mens den sidste er en SuperBrugsen butik. Det kommer da heller ikke bag på Else Molander, da netop de to

Dagligvarekæder har brugt mange ressourcer i jagten på Nøglehulsprisen. 

» Især Kvickly og SuperBrugsen har kastet en masse penge i det. De har stort set malet deres butikker grønne. En butik har sågar rejst et fire meter højt nøglehul, som folk skulle gå igennem for at komme ind i butikken. Der er mange, der har gjort meget forskelligt for at vise, at de Nøglehulsmærkede produkter, der gør det nemt for forbrugerne at vælge sundere, « siger Else Molander.

Else Molander påpeger, at rigtig mange butikker har gjort meget ud af det, og at hele listen med de nominerede derfor bliver offentliggjort senere i dag. 

Nøglehulsmærket er et fælles nordisk mærke, der gør det nemt for forbrugerne at træffe det sunde valg ud fra myndighedernes kostråd. Nøglehulsmærkningen går ud på, at forbrugerne nemmere kan spare på fedt, sukker, salt og spise flere kostfibre og fuldkorn.  

Læs også:

Om Nøglehullet

Det er blevet lettere at handle sundt