Livsfarligt kryds ved Damhussøen: Nu sker der noget

Mere sikkerhed på vej til livsfarligt kryds i Vanløse. Foto: Isabel Wessmann
Mere sikkerhed på vej til livsfarligt kryds i Vanløse.
Foto: Isabel Wessmann

Allerede fra sommeren 2015 vil du kunne cykle sikrere gennem krydset ved Damhussøen i Vanløse. Kommunen har netop vedtaget en plan for krydset, som særligt efter en tragisk højresvingsulykke i 2013 fik opmærksomhed.

– Vi er i gang med at projektere lige nu og har lige modtaget projektforslaget fra vores rådgiver, og som vi har en intern høring på fra blandt andet politiet, siger projektleder for byggeprojektet, Marit Olsen.

Det kommer givetvis til at gå ud over billisterne, fordi det er et kryds, hvor ringvej 2 kører igennem.
Bent Christensen,  formand for Vanløse Lokaludvalg

Mere sikkerhed

– Man skal holde tungen lige i munden, når man er i krydset, og man føler sig overhovedet ikke sikker, siger Simone Sørensen, som dagligt cykler i krydset.

Trafiksikkerhedsprojektets mål er, at der skal skabes bedre sikkerhed for cyklister og fodgængere, mens biltrafikken stadig skal opretholdes. Marit Olsen ser det som en stor udfordring, at der stadig skal være plads til de mange bilister, uden at det skal skabe usikkerhed for cyklister og fodgængere.

Læs også: Forbedring af rundkørsler og vejkryds skal skabe større sikkerhed på vejene

Formand for Vanløse Lokaludvalg, Bent Christensen, mener ikke, at den nye plan kan undgå at ramme billisterne.

– Det kommer givetvis til at gå ud over billisterne, fordi det er et kryds, hvor ringvej 2 kører igennem. En ringvej betyder, at man skal komme nogenlunde hurtigt frem, og det vil jo nok i et eller andet omfang blive forringet for billisterne, udtaler han.

Stram tidsplan

Københavns Kommune regner med, at hovedprojektet er færdigt den 30. juni 2015, og derefter vil selve byggeprocessen gå i gang. Der er i alt afsat 1,75 millioner kroner til projektet, som både skal dække administration, rådgivning og anlæg.

– Jeg kan ikke forestille mig, at det er mange ting, man kan opnå for 1,75 millioner kroner, siger Bent Christensen.

Ifølge tidsplanen skal projektet stå færdigt i august 2015, men dog fastslår Københavns Kommune, at projektforslaget ikke har været vendt med politiet endnu, og der kan derfor stadig forekomme ændringer i planen, der gør, at tidsplanen også kan skubbe sig.