Movia-busser brugt til gallafest

Du kan leje en Movia-bus til gallafest, hvis den er til overs, når busserne er fordelt på almindelige busruter. Bussen er klar til fest og udstyret med et musikanlæg.

Fordelen ved de gule busser er, at »der er noget mere plads til at gå rundt og snakke«, siger Kim Mortensen, som er driftsleder i Citytrafik Glostrup. En af deres busser blev fredag aften brugt som alternativ til en limousine ved en gymnasiegallafest.

»Vi må ikke leje busser ud mere«, er kommentaren fra Movia, som siger, at det er en EU-lovgivning, som forhindrer dem i at leje busser ud. Movia står for at udvikle busdriften i hovedstadsområdet, og det er private busselskaber, som køber busserne og sørger for, at der er en chauffør til at køre dem.

Hvert busselskab har garager forskellige steder i hovedstadsområdet. Hos busselskabet Arrivas garage i Ryvang afviser de at kende til festbussen.

Ikke den almindelige 5A

Bussen er ejet af Citytrafik Glostrup, et busselskab som normalt kører de gule busser for Movia Trafik, der står for busdriften i København.

»Normalt må man ikke bruge de almindelige gule busser, fordi der er nogle andre momsregler,« siger Kim Mortensen.

Men nogle få busser må man altså gerne leje, hvis man skal til fest. Festbusserne er momsregistreret som turistbusser og kan derfor køre med selskaber fra galla- eller firmafester. Din almindelige 5A kun må bruges til almindelig busdrift, altså hvis du skal fra Børsen til Hovedbanegården.

Kim Mortensen siger, at der er omkring seks busser om året, som kører i forbindelse med gallafester eller firmafester.

Der er fire busser fra Citytrafik i Københavnsområdet, som kan køre med for eksempel gallaklædte gymnasieelever.

Læs også

Sommertid er MC-tid

Danske flyselskaber på vej  med Facebook check-in

One Response to "Movia-busser brugt til gallafest"