Nu kan du finde og følge dine lokalpolitikere på Twitter. Det eneste du skal gøre er at klikke på et danmarkskort. Det ligner et hvert andet danmarkskort, hvor kommunerne er inddelt i farver efter hvilket parti, der sidder på borgmesterposten. Men det er det ikke. Det er din nemme vej til at finde lige netop den lokalpolitiker, du interesserer dig for.
Dem alle samlet på et sted
Danmarkskortet er lavet af Robert Hendel, stud.cand.public. fra Syddansk Universitet, i samarbejde med bl.a. Camilla Rozenfeld, journalist og nyhedsvært hos P4 KBH og statskundskabsstuderende på SDU. Kortet er lavet, så alle kan gå ind og følge en lokalpolitiker.
Twitter er godt, fordi folk reagerer tilbage. Der er mere interaktion. Det gør de ikke altid på Facebook, der er det mere likes man får, fortæller Mathilde I. Aastrøm (A)
– Dem, der har lyst til at bruge det, er mere end velkomne til at gå ind og bruge det, siger Rozenfeld.
LÆS OGSÅ: Politikere jagter unge på sociale medier
Hun interesserer sig meget for kommunalvalget og har savnet en platform, hvor det har været muligt at finde alle lokalpolitikernes Twitter-profil.
– Det er et spørgsmål om, at det for mig er meget rart at kunne følge med. Følge med i hvad de her lokalpolitikere laver. Og så er det trods alt nemmere ved at have dem samlet et sted, forklarer Rozenfeld.
Twitter er hurtigt
En lokalpolitiker, der bruger Twitter meget, er Mathilde I. Aastrøm. Hun stiller op for Socialdemokraterne i København.
– Twitter er godt, fordi folk reagerer tilbage. Der er mere interaktion. Det gør de ikke altid på Facebook, der er det mere likes man får, fortæller hun.
LÆS OGSÅ: DF-politiker: Vanvittigt at ikke-dansk-talende kan stemme
Men det er ikke det eneste. Aastrøm beskriver det som en klar fordel, at tingene går så stærkt på Twitter. Det er muligt hele tiden at holde sig opdateret med, hvad journalister og andre lokalpolitikere diskuterer lige nu.
Det er et spørgsmål om, at det for mig er meget rart at kunne følge med. Følge med i hvad de her lokalpolitikere laver. Og så er det trods alt nemmere at have dem samlet et sted, forklarer Rozenfeld.
– Jeg startede Twitter op engang i marts eller april. Det var helt klart bevidst. Jeg vil gerne vælges her til kommunalvalget i november, så det var helt klart en strategi.
Dog ved Aastrøm godt, at det ikke er hendes vælgere, hun når gennem Twitter.
– Hvis man bruger meget tid på Twitter og glemmer Facebook, hvor der er flere almindelige vælgere, så når man ikke særligt langt ud, siger hun.
Derfor er Aastrøm til stede på flere sociale medier. Hun fortæller, at hun også er på både Facebook og Instagram og bruger de forskellige platforme til forskellige politiske områder.