Ny trend: Fido skal gå med minkpels

Chien Bizarre er navnet på en nystartet dansk virksomhed, der sælger skræddersyede minkpelse til hunde.

Chien Bizarre er navnet på en nystartet dansk virksomhed, der sælger skræddersyede minkpelse til hunde. Et forrykt, men sjovt koncept, mener livsstilsekspert. 

Hvis din chihuahua fryser, har den nu mulighed for at få varmen. Det danske firma Chien Bizarre sælger nemlig skræddersyede luksuriøse minkpelse til hunde, og der går ikke lang tid, før produkterne lanceres i Danmark. 

Den billigste Chien Bizarre pels koster 9.000 kr. Men vil du have den custommade i specialdesign med en konkret pelstype som f.eks. Pearl eller Zobelmink og tilvalg af ædelstene, kan den snildt koste fra 100.000 kr. og opefter.  

»Pelsene er nødvendige og praktiske produkter. Hunde med mindre pels har nemlig brug for ekstra tøj, fordi de fryser og derfor får muskelspændinger og smerter. Mine minkpelse skal afhjælpe disse fysiske gener. Derfor er det et produkt, som i høj grad tilgodeser hundenes behov,« siger Louise Lyngh Bjerregaard, der er stifter af virksomheden.

Kommunikationsrådgiver og livsstilsekspert Henrik Byager ser anderledes på ideen. 

»Det er et forrykt, men på samme tid også et sjovt koncept. Det er for de rigtig rige, som formentlig holder af hunde, men som lige så meget holder af selviscenesættelse,« siger han. 

Provokation og selvpromovering

Henrik Byager betegner produkterne fra Chien Bizarre som både ovedrevne og flashy. Og så rummer de også en provokation for de mennesker, som har en bevidsthed omkring dyrevelfærd og pels, mener han. 

Det er Dyrenes Beskyttelse enig i. 

»Der må være tale om provokation og en selvpromovering. Der kan da ikke være nogle, som i deres fulde alvor mener det. Så har de i hvert fald for mange penge og for barnligt et sind,« siger dyreværnschef Jens Svenningsen. 

Louise Lyngh Bjerregaard har dog ikke haft til hensigt at fornærme nogen, selvom hun godt kan se, at konceptet lægger op til provokation. 

Ægte Hollywood-produkter

Til september bliver det muligt at købe pelse fra Chien Bizarre i Danmark. Og Louise Lyngh Bjerregaard er ikke i tvivl om, at hun nok skal få succes – både i Danmark, men især i udlandet, hvor hun allerede har opbygget sig et større kundekartotek.  

»Det er et koncept, som du ikke kommer udenom til næste vinter, hvor folk vil gå tur med deres hunde, mens de bærer minkpelsene,« siger hun. 

Henrik Byager er dog ikke enig i, at man inden længe vil se hunde iklædt minkpelse i gadebilledet.

 »Jeg tror kun, det er Paris Hilton og hendes nærmeste familie, der vil købe de her pelse. Det er ægte Hollywood-produkter. Hvis Erik og Anni har en hund, kan jeg ikke udelukke, at de vil købe en, men jeg tror ikke, det er noget, som almindelige hundeejere vil bruge deres penge på,« siger han.

Men Louise Lyngh Bjerregaard føler sig sikker på, at der et marked for sin forretning. Hun understreger samtidig, at minkene, der bruges til pelsene, kommer fra de bedste minkavlere i Danmark.

»En større del af det årlige overskud går til forbedring af dyrevelfærd bl.a. på minkfarme,« slutter hun. 

Se billeder på Chien Bizarres officielle hjemmeside

Læs også:

Sådan hjælper du kæledyrene nytårsaften

Se verden med dit kæledyrs øjne