Over 400.000 uhyggede sig i Tivoli

Foto: Rasmus B. S. Hansen
Foto: Rasmus B. S. Hansen

Lysende græskar, hekse og monstre fyldte atter i år Tivoli i ugerne 42 og 43, og 417.000 besøgende valgte igen i år at opleve i halloween Tivoli.

Vi kan se, at gæsterne har taget det til sig
Ellen Dahl, Kommunikationskonsulent i Tivoli

I går, søndag, lukkede Tivoli for den ottende halloween sæson og landede næsten på samme besøgstal tal som sidste år.

-Årets besøgstal tangerer sidste års besøgsrekord for Halloween i Tivoli på trods af væsentlig mere regn i perioden – 68 mm i 2013 mod 33 mm i 2012, skriver Tivoli i dag i sin fondsbørsmeddelelse.

Adm. direktør Lars Liebst er særdeles tilfreds med besøgstallene, og mener, at det viser, at danskerne for alvor har taget den nye sæson til sig.

Halloween er engelsk for allehelgensaften – forkortelse af All Hallows Eve ‘ – alle helgeners aften.

Det er tradition at udskærer groteske ansigter i udhulede græskar, de såkaldte jack-o’-lanterns eller græskarmænd
Kilde: Den Store Danske

To uger med halloween

– To uger var den rigtige beslutning for Tivoli og gæsterne”, siger Lars Liebst i meddelelsen.

Sidste år udvidede Tivoli halloween med en uge. Den ekstra uge skulle give de danskere, der havde været ude at rejse i uge 42 en mulighed for at tage familien med i halloweenhaven i uge 43. Derudover begynder svenskernes efterårsferie fredag i uge 43, fremgår det af Tivolis Årsrapport 2012.

Kommunikationskonsulent i Tivoli, Ellen Dahl, peger også på, at det, der for alvor rykkede ved besøgstallene tallene, var den ekstra uge.

Da Tivoli i 2006 åbnede haloween-dørene for første gang, var det kun for en uge, men allerede dengang konkluderede Tivolis Årsrapport 2006/07, at halloween i Tivoli var kommet for at blive.

Det år var besøgstallet på 250.000, og siden har tallet været stødt stigende med 418.000 besøgende sidste år, fremgår det af Tivolis Årsrapport 2012.

– Vi kan se, at gæsterne har taget det til sig, siger Ellen Dahl.

– Allerede før 2006 havde halloween en bred folkelig appel. Både børn og unge voksne havde taget det til sig og klædte sig ud, tilføjer hun.

Læs også: De gysere skal du se til halloween

Mere uhygge

Oprindeligt var halloween sæsonen rettet mod familier med små børn under mottoet „hyggelig uhygge.“ Heksene var altså mere søde end skræmmende. Men det lavede spøgelseshuset Scary Silden sidste år om på. Den henvendte sig til ældre børn og voksne og åbnede først kl. 18, når de mindre børn var gået hjem, står der i årsrapporten fra 2012.

Hotel Scary, som spøgelseshuset i år hedder, hvor udklædte skuespillere forskrækker publikum, var også i år meget eftertragtet, fortæller Ellen Dahl.

Tivoli gentager uhyggen til næste år, men kan ikke på nuværende tidspunkt afsløre hvad der kommer af nye tiltag, slutter hun.

Næste gang Tivoli åbner, er det omdannet til et hyggeligt og fortryllende jule-univers, skriver Tivoli på deres hjemmeside.