Professor: Stigning i ledige jobs er ubetydelig

Foto: morguefile.com

Køen på landets jobcentre er åbenbart blevet mindre over sidste år. Nye tal fra Danmarks Statistik viser en generel stigning i antallet af ledige stillinger i Danmark. Notatet, der blev udsendt den 11. marts 2014 viser, at der i slutningen af 2013 var 2300 flere ledige stillinger end i 2012, hvilket er en procentuel stigning på 14 procent. De ledige stillinger er hovedsageligt at finde i Region Sjælland og Hovedstaden, men stigningen er generelt sket i hele landet.

For arbejdsmarkedchef i Københavns Kommune, Michael Kornager, er udviklingen mærkbar, og han udtaler:

– Vi kan se, at der har været en generel nedgang i ledigheden, så på den måde kan vi jo se at der sker noget.

Læs også: Historiske konkurstal kan inspirere nye iværksættere

Ifølge Michael Kornager er der ligeledes sket et propertionalt fald i antallet af kontanthjælpsmodtagere og dagpenge modtagere i Region Hovedstaden.

Stigningen er ikke markant

Professor i statskundskab på Aalborg Universitet, Henning Jørgensen, er ikke imponeret over tallene fra Danmarks Statistik, og mener ikke, at stigningen er markant.

– Udgangsniveuaet har været lavt, og i og med det har været meget lavt gør det, der kommer nogle få antal flere ledige stillinger, at der kommer en stor procentuel stigning.

Michael Kornager forstår godt kritikken, men er stadig positiv over for tallene og udtaler:

– Når man bygger på et ringe grundlag, så er stigningerne selvfølgelig mindre. Dog synes jeg ikke man skal tage glæden ud af, at det faktisk er et tegn på en generel opgang i konjunkturene

Henning Jørgensen er enig i tallenes signalværdi og mener, at det er en fin indikator på, at vi som samfund er ved at komme os ovenpå den finansielle krise, og at den beskæftigelseseffekt, som man har efterspurgt i så mange år, så småt er ved at komme.