Pubcrawl for hiv-smittede

Sexede sygeplejerske studerende vil i eftermiddag fylde Københavns barer og restauranter.

Sexede sygeplejerske studerende vil i eftermiddag fylde Københavns barer og restauranter. De vil grine hiv-virussen lige op i ansigtet ved at sælge røde klovne næser. 

Pub crawl, røde klovne næser og sexede sygeplejersker er normalt ikke noget, man forbinder med en alvorlig og dødelig sygdom. Men er man i eftermiddag på gaden i København, er der stor chance for at møde festglade sygeplejersker. Igennem salg af røde klovnenæser samler de ind til hiv-smittede børn og unge i Danmark, gadebørn i Ukraine og unge prostituerede i Kenya. 

Indsamlingen er lidt usædvanlig og tager form som en pub crawl. Den starter klokken 16.00 i de tre brokvarterer og slutter af med et brag af en fest på huset i Magstræde i indre by. 

»Pub crawlen går ud på, at vi går fra bar til bar, og sælger de her røde næser. Folk får altså noget, i stedet for at vi bare kræver,« siger Joya Viterbo, som er en af de tre sygeplejerske studerende, der sammen med SLS (Sygeplejestuderendes Landssammenslutning) står for pubcrawlingen i København. 

HIV fordomme skal aflives

De humoristiske sygeplejersker er ude på mere end at få penge i bøssen. De vil også bidrage til at aflive de fordomme om HIV, der forsat er vidt udbredt i den danske befolkning.

»Der er jo folk, der er bange for at sidde på et toilet, hvor der har siddet en HIV ramt. Det er jo helt forkert, så går vi ind og afmystificerer, hvordan det smitter,« siger Joya Viterbo.

Humor imod AIDS 

Pub crawlen er arrangeret i samarbejde med AIDS-Fondet, og er en af del af humor mod Aids dagen. Humor mod AIDS dagen bliver afholdt den 1.april hvert år. Formålet med dagen er at samle ind til kampen imod AIDS og HIV på en mere uhøjtidelig måde.

»Der skal være flere måder at gøre det her på, World AIDS dag er meget alvorlig og henvender sig til en anden målgruppe. Med humoren rammer man nogen andre, for eksempel henvender den sig til unge, da de synes, det er sjovt at klæde sig ud,« siger Ida Brichs presseansvarlig for AIDS-Fondet.

»Det er er ikke sjovt at have AIDS, men det skal være sjovt at samle ind,« siger Joya Viterbo

SLS har arrangeret en tilsvarende pub crawl for landets øvrige sygeplejerskestuderende, så festglade sygeplejersker er ikke kun forbeholdt københavneren, men vil i eftermiddag være at finde i flere byer rundt i Danmark.