Sådan bliver du klar til det nye rejsekort

Det har været mange år undervejs, men nu skulle det elektroniske rejsekort være klar til brug. Læs her hvordan du kommer ordentligt i gang.

Det har været mange år undervejs, men nu skulle det elektroniske rejsekort være klar til brug. Læs her hvordan du kommer ordentligt i gang.

De grå standere med det blå lys, som er opstillet på togstationer rundt omkring på Sjælland, er nu ikke længere kun til pynt. De bruges til at checke ind med det nye rejsekort, som netop er taget i brug på hele Sjælland, minus Hovedstadsområdet, som først kommer med i 2012.

Rejsekortet skal gøre det nemmere for passagerer at tage bus og tog, samtidig med at det bliver nemmere for trafikselskaberne at planlægge driften, da det kan give et mere nuanceret billede af trafikstrømme og rejsemønstre.

Fordelen ved rejsekortet frem for klippe- eller månedskort er, at man ikke risikerer at betale for meget, i forhold til ens egentlige rejseaktivitet. 

»Med rejsekortet betaler du kun for gennemførte rejser, der er en progressiv rabat, som betyder at jo mere du rejser, jo billigere bliver det,« fortæller markedschef i Rejsekort A/S Thomas Bramsen.

For eksempel koster en enkelttur fra Holbæk til Roskilde 49 kr. på dsb.dk. Med rejsekort koster samme tur 43 kr., men den kan blive så billig som 20 kr. per tur, afhængig af hvor meget man rejser på en måned.

Sådan gør du

Før man kan komme i gang med at bruge rejsekortet, skal man have oprettet et kort. 

Det gøres på følgende måde:

1. Gå ind på rejsekort.dk og bestil et rejsekort. Du vil bleve bedt om at vælge mellem de tre forskellige typer rejsekort:

Det personlige kort er kun til eget brug, men giver til gengæld de største rabatfordele. Samtidig kan det spærres, hvis man skulle miste det.

Flexkortet kan benyttes af flere personer, dog ikke på en gang, og giver op til 30% rabat. Det kan også spærres, hvis det skulle bortkomme.

Det anonyme kort giver ingen rabatfordele og kan ikke spærres. Kortet er for folk der skal rejse her og nu, og det minder meget om et almindeligt klippekort.

Brug evt. prisberegneren til at finde ud af hvad din rejse koster.

2. Vælg om du vil have en tank-op aftale. Aftalen sikrer dig, at du aldrig løber tør for penge på dit rejsekort, da der automatisk overføres penge fra en tilknyttet konto.

3. Check ind ved rejsekortstanderen når du påbegynder din rejse, og check ud igen ved rejsens slutning. Prisen beregnes automatisk.

God rejse!

Læs også:

Rejsekortet bliver igen forsinket

Rejsekortet overlever ministertrussel