SF advarer: Nu får vi arbejdsskader

Ny plan fra regeringen og dele af oppositionen skal sænke antallet af arbejdsskader. Det må bare ikke koste flere penge.

Ny plan fra regeringen og dele af oppositionen skal sænke antallet af arbejdsskader. Det må bare ikke koste flere penge. SF kalder planen »helt utilstrækkelig«

Amputerede lemmer og komplicerede knoglebrud. Alvorlige ulykker bliver der flere af, viser nye tal fra Arbejdstilsynet.

Alligevel er der i regeringens få dage gamle arbejdsmiljøplan ikke afsat flere ressourcer til Arbejdstilsynet. På nogle områder er der derimod blevet skåret i tilsynets bevillinger, og det møder skarp kritik fra SF.
    

»Det er en besparelse, som bliver ufattelig dyr for det danske samfund. En ordentlig forebyggelse er ikke bare det menneskeligt rigtige at gøre, men også en utrolig god forretning, fordi man sparer penge til sygedagpenge, sundhedsvæsen og førtidspension. Det, som er aftalt, er derfor helt utilstrækkeligt,« siger Eigil Andersen, arbejdsmarkedsordfører for SF.

Hos regeringspartiet Venstre afviser man blankt kritikken og holder fast i, at fokus også skal være på økonomien.

»Nu er det jo typisk SF, at de tror, pengekassen er utømmelig. Der er ikke uendelige penge i statskassen. Det her er et prioriteringsspørgsmål. Vi vil i stedet koncentrere indsatsen der, hvor vi ved, at antallet af ulykker er størst. På den måde får vi mest arbejdsmiljø for pengene,« siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Peter Juel Jensen.

Arbejdstilsynets rapport viser, at 17 pct. flere end året før kom invaliderende til skade på deres arbejde, og at problemet er størst i bygge- og anlægsbranchen.  

Læs også:
Danmarks farligste arbejdspladser
Rengøringsgigant: Lad dem bare arbejde sort